Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noul protopop ortodox al Sătmarului, Gabriel Gorgan
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Sambata, 19 Octombrie 2024

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului îl prezintă pe noul protopop responsabil de coordonarea clerului și a activității religioase din parohiile din Satu Mare și împrejurimi.

Preacucernicul Părinte Gorgan Gabriel Gheorghe s-a născut la data de 4 aprilie 1978 în Municipiul Satu Mare din părinții Gheorghe și Rodica.

În anul 1992 a absolvit Școală Generală „Avram Iancu” din Satu Mare, iar în 1997, Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.

A urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Vasile Coman” din Oradea, cu specializarea Teologie Pastorală în 2001, apoi studii aprofundate de Masterat în cadrul aceleiași facultăți, după care un Masterat „Teologie și Cultură ”, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Este căsătorit cu doamna Rodica Ioana din anul 2001, iar familia a fost binecuvântată cu trei copii.

Activitate:

Hirotonit diacon în 2001, la data de 4 noiembrie, pe seama Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Satu Mare, hirotesit Iconom în 2004 și preot în 2006 pe seama aceleași parohii. La data de 13 noiembrie 2013 a fost hirotesit iconom stavrofor.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin a fondat și coordonat Revista „Ecclesia” a Protopopiatului Ortodox Român Satu Mare, a construit și edificat biserica de cimitir și cimitirul parohial, a coordonat Sectorul de Pelerinaje de pe lângă Protopopiatul Ortodox Român Satu Mare, devenind și Director Adjunct al Agenției „Pelerinul Creștin”.

Face parte din Corala„Arhanghelii” a preoților din Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului și a făcut parte din Delegația Eparhială condusă de PS Iustin în America și Canada, cu ocazia târnosirii Bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din New Jersey și „Sfântul Ilie” din Toronto, Ontario.

La data de 1 octombrie 2024 a fost numit Protopop al Sătmarului, ca succesor al părintelui Ioan Socolan.

515 vizite
Distribuie pe