Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Andreea Bălan va cânta la Festivalul Viei şi Vinului din Beltiug
DRW Satu Mare  - Miercuri, 31 Iulie 2013

Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Local al comunei Beltiug, Asociaţia Podgorenilor „Sfantul Orban” din Beltiug şi Forumul Democrat German, cu susţinerea Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM) şi a Asociaţiei Camera Meşteşugarilor, organizează în perioada 17-18 august 2013 evenimentul  “Festivalul Vinului din Beltiug” Ediţia a I-a, care va avea loc in localitatea Beltiug.

 

Povestea renumitelor podgorii care aparţin comunităţii din Beltiug începe pe locul actualelor plantaţii de mai bine de o mie de ani. Cultura moderna a viţei-de-vie  a debutat la începutul secolului al XVIII–lea, odată cu sosirea familiei contelui Karoly şi cu migrarea şvabilor din Germania spre Satu Mare.

 

O dovadă pentru înalta calitate a vinurilor o reprezintă cele 380 de crame, o cifră care este rareori întâlnită în regiunile viticole. La sfârșitul anilor 90, datorită unor cetățeni foarte motivați, s-au replantat arbuşti de  viţă-de-vie  și totodata s-au păstrat vechile podgorii tradiţionale.

 

Astăzi, comunitatea din Beltiug este apreciata atât la nivel naţional, cât şi internaţinal pentru vinurile sale de înaltă calitate. Aceste vinuri bune vrem să le degustăm cu tot judeţul Satu Mare, astfel că toţii cetăţenii sunt invitaţi la „Festivalul Vinului din Beltiug” în data de 17 şi 18 August. Mâncarea cu specific şvăbesc este variată şi la fel de populară asemeni vinului.

 

Printre specialităţile culinare se regăsesc: cârnaţii şvăbeşti, leberwurst, fripturi din carne de porc la grătar, găluşte cu varza acră, plăcinte şvăbeşti.

 

În prima parte a evenimentului se vor desfăşura manifestări culturale germane: muzică de fanfară şi dansuri germane culminând cu formaţii de muzică populară şi de dans şi artişti bine cunoscuţi ai muzicii moderne româneşti.

 

Ne bucurăm împreună cu dumneavoastră de o petrecere de succes! În acest sens, noroc!

 

 Organizatori:

Consiliul Judeţean Satu Mare

Consiliul Local al comunei Beltiug

Asociaţia Podgorenilor „Sfantul Orban” din Beltiug

Forumul Democrat German

 

Parteneri:

Asociaţia Economica Germano-Româna pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM)

Asociaţia Camera Meşteşugarilor

2172 vizite
Distribuie pe