Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Roca și echipa sa vor programe de reabilitare termică a blocurilor și un stadion nou la Satu Mare
PSD Satu Mare  - Luni, 3 Iunie 2024

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizatia Satu Mare

Executat de GOGREEN SATU MARE SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240002


În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o luni la sediul PSD Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, Radu Roca, a prezentat două dintre proiectele prioritare pe care dorește să le implementeze în următorul mandat: reabilitarea termică a blocurilor și construirea unui stadion nou.

El a subliniat că se va baza pe specializarea și experiența profesională a colegilor săi candidați pentru Consiliul Local, prezenți și ei la conferința de presă, care au și prezentat detalii despre proiectele propuse și modul de realizare a acestora.

Radu Poias - inginer constructor

Clădirile pot fi văzute ca structuri care protejează interiorul de condițiile atmosferice, menținând un confort interior ce depinde de temperatură și umiditate.  O mare parte din energia consumată înclădiri este pierdută, iar în Romania si in Europa 70% din consumul casnic de energie este dedicat confortului termic.

Pierderile de Energie:

Aceste cladiri au pierderi de energie din cauza anvelopelor necorespunzătoare (pereți, podele, acoperișuri, uși și ferestre).

Eficiența Energetică:

Performanța energetică a clădirilor este definită prin energia consumată pentru încălzire, răcire, ventilare, apă caldă și iluminat. Îmbunătățirea eficienței energetice implică o serie de măsuri tehniceși de design, ce pot reduce consumul de energie și emisiile de dioxid de carbon, cum ar fi îmbunătățirea izolației termice și utilizarea surselor regenerabile de energie.

ReabilitareaTermică:

Reabilitarea termică a clădirilor vechi presupune adăugarea de izolație la pereti si acoperis, îmbunătățirea ferestrelor și ușilor, modernizarea echipamentelor și instalațiilorpentru a menține căldura interioară. Acest proces contribuie la creșterea eficienței energetice și la reducerea impactului asupra mediului.

Beneficii:

Eficientizarea energetică aduce beneficii pe mai multe planuri:

- beneficii economice cum ar fi scăderea facturilor la utilități și valori mai mari ale proprietăților,

- beneficii sociale: sănătatea și confortul mult îmbunătățit ale locuitorilor,

- beneficii asupramediului: reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Reglementări și Obiective:

În conformitate cu reglementările UE, clădirile noi și cele reabilitate trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero. România, are un patrimoniu semnificativ de clădiri vechi cu izolare termică redusă, care necesită reabilitare și modernizare pentru a respecta standardele energetice actuale.

Strategii și Soluții Tehnice:

Strategiile de reabilitare energetică include utilizarea de materiale și echipamente eficiente, etanșarea elementelor mobile, recuperarea căldurii și utilizarea surselor regenerabile de energie. Soluțiile adoptate trebuie să fie cost-eficiente și să satisfacă cerințele minime de performanță energetică.

Creșterea eficiențeie nergetice a clădirilor din Municipiul Satu Mare reprezinta o prioritate pentru echipa noastra, intrucat prin acest proiect ne propunem sa atingem obiectivele naționale și europene de reducere a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon, care au un impact major asupra economiei și societății.

 

Dănuț Uglean – inginer de mediu

Asa cum stim cu totii, in ultimii ani s-a pus accent tot mai mare pe aspectele de mediu, in toate domeniile de activitate. Indiferent ca discutam despre industiile din sistemul privat si nu numai, sau ca discutam desorea reabilitarea termica a blocurilor.

Eficiența energetică trebuie să fie întotdeauna pe primul loc în cursa pentru obținerea unor clădiri cu emisii de carbon minime.

Incălzirea locuințelor reprezintă o sursă importantă de emisii, în special în țările în care resursa predominant folosită este reprezentată de combustibilii fosili.În Uniunea Europeană, încălzirea reprezintă 63% din consumul de energie al unei gospodării.

Prin reducerea consumului de energie, puteti reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator. De exemplu, izolarea termica a casei poate reduce necesitatea utilizarii incalzirii sau a aerului conditionat, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon.

Termoizolarea joacă un rol vital în atenuarea impactului negativ al clădirilor rezidențiale asupra mediului. Consumul de energie în clădiri contribuie la o parte semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin reducerea consumului de energie, izolarea termică ajută la reducerea emisiilor de carbon și la combaterea schimbărilor climatice. În plus, materialele de izolație au devenit mai ecologice de-a lungul timpului.

Consumul de energie redus considerabil nu ajuta doar populatia in confortul de zi cu zi, ci și mediul inconjurator, astfel emisiile de CO² ale unei casecu o eficienta termica buna se reduc în fiecare an cu minim 7.000 kg.

 

Radu Roca – candidat PSD pentru Primăria Satu Mare

Un nou stadion de fotbal

Știm cu toții cât de mult iubesc sătmărenii sportul și, în special, fotbalul. Stadionul din Satu Mare, ce poartă cu mândrie numele lui Didi Prodan, merită să fie modernizat pentru a continua tradiția de excelență, reflectând standardele internaționale în fotbal.

 

Raul Băbțan - antreprenor și sportiv de performanță, vicecampion național de două ori la probe combinate

Am plăcerea de a vă împărtăși un proiect drag mie, dar și de anvergură pentru orașul nostru.

Ca fost sportiv de performanță la atletism și de mai multe ori vicecampion național, am învățat cât de importantă este susținerea sportului și a tinerelor talente. De aceea, una dintre primele noastre inițiative după preluarea conducerii primăriei va fi construirea unui nou stadion municipal de fotbal.

Proiectul nostru prevede construirea unui stadion de categoria I, de nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului UEFA.

Stadionul va avea tribune acoperite, cu o capacitate de 12.000 - 15.000 de locuri pe scaune, cu condiții de confort pentru spectatori și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, va mai avea săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți, spații administrative, spații comerciale și de alimentație publică, parcare subterană pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei.

Acest proiect ambițios va oferi locuitorilor un spațiu modern și adecvat pentru desfășurarea competițiilor sportive și va deveni un loc de mândrie pentru toți sătmărenii. Cred cu tărie că sportul are un rol esențial în dezvoltarea unei comunități sănătoase și unite, iar experiența mea personală în sport mă motivează să lupt pentru acest obiectiv.

Vă invităm să fiți alături de noi pe 9 iunie și să susțineți echipa PSD Satu Mare pe toate cele 5 buletine de vot, pentru a transforma acest vis în realitate. Împreună putem construi un viitor mai bun pentru toți!

Cristina Tămășan-Ilieș - viceprimarul municipiului Satu Mare

Toate aceste proiecte, prezentate atât astăzi cât și în conferințele anterioare, reflectă nevoile și dorințele sătmărenilor, rezultate din dialogurile purtate în timp.

Suntem o echipă dedicată și deschisă, mereu în contact cu realitățile comunității. Atât eu cât și candidatul nostru pentru funcția de primar, Radu Roca,  am avut ocazia să interacționăm zilnic cu cetățenii din funcțiile publice pe care le-am ocupat, Radu Roca, în timpul mandatului său de prefect, și eu de viceprimar. Am ascultat problemele, am îndrumat oamenii și am găsit soluții pentru sătmărenii care ne-au trecut pragul instituțiilor sau în timp ce ne aflăm în teren.

Fiecare dintre colegii noștri candidați pentru funcțiile de consilieri locali sunt reprezentantii unui cartier al municipiului și, înainte de a fi candidați, sunt vicepreședinți ai organizației municipale. Asta înseamnă că ei cunosc nevoile fiecărei zone și, împreună, am găsit soluții eficiente pentru a răspunde acestor nevoi. Munca noastră în echipă este cheia succesului și a progresului.

Încă înainte de începerea campaniei electorale, am fost prezenți în cartierele municipiului pentru înțelege problemele de la firul ierbii. Și după ce campania se va încheia, vom continua la fel,  pentru a ne asigura că fiecare voce este auzită și că fiecare problemă își găsește rezolvarea.

Pe data de 9 iunie invitam satmarenii sa aleaga candidatii Partidului Social Democrat Satu Mare atat pentru alegerile locale, cat si pentru europarlamentare!

Împreună pentru viitor!

Împreună pentru Dezvoltare!

416 vizite
Distribuie pe