Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma îl acuză pe Mircea Govor că ar fi luat șpagă de jumătate milion de euro
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Iunie 2024

Comandat de: Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Satu Mare

Executant: SC Gogreen Satu Mare SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240015


În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o miercuri la sediul PNL Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, l-a acuzat pe contracandidatul său de la PSD, Mircea Govor, că ar fi luat luat o șpagă de o jumătate de milion de euro de la o firmă care realizează cele mai importante lucrări de infrastructură din județul Satu Mare.

Publicăm integral declarația lui Adrian Cozma:

Dragi sătmăreni! L-am prins!!! Govor Mircea a primit 500.000 de euro șpagă de la firma ARL Cluj, subsidiară a societății Strabag SRL. Mita a fost mascată într-un contract de consultanță și inginerie tehnică făcute de domnul inginer Govor. Să vă prezint mecanismul de trafic de influență, luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani:

În urmă cu cinci ani, Govor înființează societatea Nord Vest Business SRL având ca asociat pe soția acestuia, Govor Felicia, și ca angajat pe domnul inginer Mircea Govor. În acest interval, firma de mai sus are un singur partener de afaceri, firma ARL Cluj, societate către care emite facturi în valoare de 500.000 de euro, facturi pe care le și încasează fără a presta în schimb nici un fel de activități de inginerie sau proiectare.

Surse din interiorul Inspecției de Stat în Construcții ne-au semnalat că aceste sume ar avea legătură cu anumite nereguli constatate de instituții de control ale statului la trei proiecte finanțate de Ministerul Transporturilor, Primăria Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare și în a căror execuție este implicată societatea ARL Cluj:

-         Nereguli în construirea unor segmente ale drumului de centură al municipiului Satu Mare, inclusiv legate de faptul că locuitorilor cartierului Sătmărel le-a fost blocat accesul spre Satu Mare;

-         Nereguli în construirea noului pod peste râul Someș;

-         Nereguli la construirea ”Autostrăzii Codrului”;

Prin acest demers al meu sper ca cetățenilor din județul Satu Mare, funcționarilor, primarilor și tuturor celor care muncesc și-și fac treaba cinstit, să nu le mai fie frică de șantajul ordinar practicat prin presă de acești oameni.

Dacă tot am aflat că domnul Govor este și inginer, ofer o recompensă substanțială celui care poate să ne prezinte o fotografie din perioada de studenție a domnului Govor, binențeles de la Politehnică.

În continuare, Adrian Cozma i-a transmis un mesaj și președintelui UDMR la nivel național, Kelemen Hunor, care s-a aflat zilele trecute la Satu Mare și și-a dat cu părerea despre presupusa alianță dintre PNL și AUR în lupta pentru conducerea Consiliului Județean Satu Mare:

”Domnule Kelemen Hunor, nu ne mai învățați pe noi să ne apărăm țara și ce și cum să spunem!

Uitați promisiunea lui Ciolacu că va da Satu Mare și Mureș, noi ăștia care mai suntem aici o să luptăm pentru țara noastră și vrem să ne hotărâm singuri soarta, nu Orban și Kelemen ne spun la noi în țară ce să facem.

Așa că, pur și simplu, vedeți-vă de treburile voastre și nu mai umblați prin județul nostru să-i convingeți pe români să-și vândă țara, pentru ca nu o s-o facă!

Noi nu am uitat nici de Horea, Cloșca și Crișan și nici de Baba Novac!

Statul ungar nu are 1.000 de ani, așa ca nu primim lecții de la unul care primește indicații de la Moscova lui Putin”.

La finalul conferinței de presă, candidata PNL pentru Consiliul Local Satu Mare, avocata Elena Murg, a anunțat că a luat măsuri juridice pentru a demasca ceea ce a numit ”blatul” dintre primarul Gabor Kereskenyi și firma Beny Alex, concesionara ștrandului municipal din Satu Mare.

Ea a explicat că în procesul care se află acum în derulare pentru anularea contractului de concesionare, Primăria pare să nu aibă o apărare corespunzătoare, iar la baza acestei atitudini ciudate ar sta o înțelegere pe care ar fi avut-o cele două părți, în urma căreia firma negreșteană ar fi renunțat la Hotel Dacia în favoarea statului maghiar, fiindu-i permisă, în schimb, păstrarea ștrandului.

418 vizite
Distribuie pe