Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Business Tour cu oameni de afaceri din Satu Mare şi Nyiregyhaza
Florin Răchitan  - Miercuri, 28 Noiembrie 2012

În sala de şedinţe a Consiliului Local s-a desfăşurat miercuri un workshop în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării economice dintre Nyiregyhaza şi Satu Mare”, cunoscut sub numele Business Tour, cu participarea a zeci de oameni de afaceri din cele două oraşe înfrăţite.

 

Autorităţile sătmărene au fost reprezentate de primarul Dorel Coica şi viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, în timp ce reprezentantul Primăriei Nyiregyhaza a fost responsabilul cu proiecte europene, Hagymasi Gyula.

 

În calitate de gazdă, primarul Dorel Coica le-a urat bun venit oaspeţilor, iar omologului său, care este şi deputat în Parlamentul de la Budapesta, i-a transmis mulţumiri pentru sprijinul pe care îl acordă Ungaria în aderarea României la Spaţiul Schengen, exprimându-şi speranţa că asemenea parteneriate se vor dezvolta şi mai mult odată cu eliminarea tuturor restricţiilor impuse de frontieră.

 

Conform prezentării făcute de managerul Adriana Lenghel, scopul acestui proiect este dezvoltarea relaţiilor economice între cele două oraşe înfrăţite prin asemenea întâlniri ale oamenilor de afaceri, dar şi prin realizarea unei baze comune de date cuprinzând toţi agenţii economici, precum şi a unui plan operaţional de cooperare transfrontalieră.

 

În cadrul workshop-ului ce se desfăşoară timp de două zile la Satu Mare, participanţii vor avea ocazia să schimbe idei şi să pună bazele unor viitoare colaborări, dar vor vizita şi câteva firme din judeţul Satu Mare care derulează afaceri de succes şi care pot servi ca modele pentru întreprinzătorii de o parte şi de alta a graniţei.

2045 vizite
Distribuie pe