Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aparatele de cazino: Cum funcţionează?
SM Online  - Marti, 8 August 2023

Te-ai întrebat cu siguranţă care este mecanismul care pune în mişcare rolele unui aparat de tip slot? Poate că ştii răspunsul la această întrebare, dar dacă nu îl cunoşti o să facem pentru tine o scurtă prezentare a acestuia. Se numeşte cipul RNG şi selectează aleatoriu de fiecare dată când apeşi butonul de start o combinaţie numerică din milioanele pe care le rulează constant.

Acest algoritm matematic se transpune în simbolurile din slot şi în momentul în care acestea se stabilizează pe ecranul video al jocului ocupă sau nu liniile de plată ale acestuia. Toate sloturile au acest principiu de funcţionare aşa că poţi constata de unul singur că numai hazardul este cele care decide câştigurile la acest tip de joc.

Cel mai popular slot

În anii trecuţi când sloturile erau acţionate mecanic, cel mai popular slot era cel care avea 3 role pe care se găseau câte 20 de simboluri. La un calcul simplu, poţi afla care este numărul total de combinaţii de simboluri, care în cazul nostru se reduce la o simplă înmulţire a numărului de simboluri de pe fiecare rolă cu numărul de opriri de pe rolele rămase.

Relaţia este 20X20X20=8000 de combinaţii de simboluri. Acum să presupunem că slotul este unul de fructe şi că cel mai mare premiu este dat de o combinaţie de 3 şeptari. În acest caz şansele tale de reuşită sunt de 1 la 8000.

Dar imaginează-ţi că astăzi ai la dispoziţie sloturile video, care nu mai au 3 role ci minim 5. Acestea sunt de altfel şi cele mai populare  sloturi de cazinouri online pentru simplul fapt că sunt mai uşor de urmărit de către jucători.

Şi gândeşte-te că oricât ar fi de populare trebuie să aduci pe ecran nu 3 şeptari pe o linie de plată ci 5. Nu te mai plictisim cu calcule matematice dar este extrem de uşor să ţi dai seama că şansele tale de reuşită sunt acum de 1 la câteva zeci de mii.

Cu toate acestea sloturile cu 5 role rămân în continuare cele mai populare jocuri de noroc din oricare cazino, indiferent de tema cu care sunt oferite. Aduc distracţia şi adrenalina dorită dar mai ales pot să te facă milionar într-o singură secundă, dacă eşti un jucător norocos.

Procente de plată

De fapt, ce înseamnă procente de plată la un aparat de tip slot? Nimic mai mult decât un procent care este declarat de producători sub acronimul de RTP, care înseamnă procentul de plată ce se întoarce în buzunarele jucătorilor din totalul jucat de aceştia la un aparat.

Dacă ai în faţă un slot care declară un RTP de 97%, acest lucru înseamnă că indiferent de suma jucată pe acel slot se va plăti înapoi jucătorilor 97%.

Şi probabil ai înţeles deja că diferenţa de 3% intră garantat în conturile cazinourilor. Dar este important să înţelegi cum funcţionează acest RTP, pentru ca să ai aşteptări realiste de la un slot. Da, este adevărat că slotul returnează acest procentaj, dar nu o face imediat, ci pe termen lung.

Până la urmă asta este frumuseţea sloturilor, nu ştii niciodată la ce să te aştepţi din partea lor şi asta face cu adevărat din aceste jocuri de noroc unele atât de populare.

Volatilitate

Ai înţeles acum ce este cipul RNG, cum funcţionează returul în bani către jucători aşa că este timpul să înţelegi şi cât de des obţii pe ecranul unui slot câştigurile aşteptate. Şi de această dată ai în faţă tot o caracteristică care defineşte un slot şi care poartă numele de volatilitate sau variaţie.

Dar în acest caz nu mai ai în faţă procente, volatilitatea se exprimă în termeni generali. Şi o să îţi explicăm exact cum stau lucrurile. În mod curent volatilitatea unui joc este de 3 feluri, mică, medie şi mare, cu variaţiuni.

Poţi găsi declarată la un slot o variaţie mică dar şi una mică spre medie, aşa cum poţi găsi şi o variaţie medie sau una medie spre crescută. Dar întotdeauna trebuie să te raportezi la volatilitate în aceste 3 repere, mică, medie şi mare.

Şi acum hai să vedem ce înseamnă fiecare dintre ele! O volatilitate mică caracterizează slotul care oferă câştiguri foarte dese dar mici ca şi valoare în timp ce o volatilitate mare este caracterizată de câştiguri foarte mari dar în intervale de timp asemănătoare.

Şi aşa cum uşor de poate deduce, volatilitatea medie se găseşte între cele 2 enunţate mai sus şi oferă la rândul ei câştiguri bune la intervale de timp decente. Tocmai de aceea este bine ca înainte de a juca pe un slot să te interesezi de tipul de volatilitate oferit şi să alegi în consecinţă, aşa că îţi sugerăm să faci de fiecare dată acest lucru.

Concluzie

Modul în care sloturile funcţionează este unul simplu, deşi pare complicat la prima vedere. Dispunerea simbolurilor pe ecran se realizează prin cipul RNG, returul de bani către jucători prin intermediul RTP-ului şi valoarea câştigurilor este dată de caracteristica de volatilitate. Nici una dintre aceste funcţii de slot nu îţi garantează câştigurile dorite aşa că joacă responsabil şi lasă norocul să îşi facă treaba aşa cum ştie el mai bine!

2459 vizite
Distribuie pe