Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Daciile 1300 și 1310 ale sătmărenilor au făcut din nou senzație în Polonia
Drum Bun  - Luni, 9 Septembrie 2024

În perioada 6-8 septembrie în Polonia s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Întâlnirii „Drum Bun” - Parada autoturismelor de epocă de producție românească.

Evenimentul, care s-a întins pe durata a 3 zile, a avut loc în regiunea Podkarpacie din sudul Poloniei, la numai 250 de km de Satu Mare, iar ca în fiecare an sătmărenii au fost nelipsiți.

Din delegația sătmăreană de anul acesta au făcut parte 12 persoane cu 5 autoturisme Dacia1300 și 1310. Pe lângă sătmăreni au mai participat pasionații de autoturisme românești din județele Cluj, Bihor, Argeș, Buzău, Călărași, Olt și Dolj, dar și din alte țări cum ar fi Cehia și Slovacia.  

În prima zi a evenimentului, vineri, a avut loc întâmpinarea oaspeților, iar pe urmă toți au pornit spre stațiunea Ożenna, străbătând un traseu muntos de aproximativ 150 de kilometri cu locuri pitorești încărcate de tradiție.  


Sâmbătă de dimineță au avut loc mai multe vizite la diferite obiective turistice, întâlniri cu oficialități locale, iar ziua s-a încheiat cu un concert inedit oferit de către sătmărenii George Negrea, Silvia Negrea-Șuth și Diu Oșan și de Asamblul „De la lume adunate” din Cluj-Napoca.

Duminică au fost premiate cele mai frumoase exemplare participante, iar după festivitate toata lumea s-a întors „pe roți” acasă.

”Evenimentul organizat de către prietenii din Polonia, mai exact de către președintele Clubului „Drum Bun” - Polonia Michał Sowa, urmărește să promoveze atracțiile turistice din această țară, dar si conservarea patrimonului automobilistic românesc. Clubul din Polonia a fost înființat în urmă cu 14 ani de un grup de colecționari de Dacii românești din orașul polonez Cracovia.

De asemenea, ani la rând am organizat și noi împreună cu pasionații de autoturisme românești din cadrul Clubului „Drum Bun” din România  și la Satu Mare evenimente de genul acesta, care au avut un success răsunător deoarece până în ziua de astăzi polonezii continuă să ne viziteze județul, iar mai apoi întreaga țară.

Evenimentele ”Drum Bun” au ca scop principal promovarea României în țări cum ar fi Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia. Deoarece în momentul de față lucrez și locuiesc în Polonia, nu am reușit să mai organizez seria de evenimente „Drum Bun” la Satu Mare, dar în viitorul apropiat, împreună cu alți pasionați, vom porni din nou acest eveniment de tradiție” – a declarat George Negrea, președintele Clubului „Drum Bun” – România.

1470 vizite
Distribuie pe