Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Delegaţie condusă de primarul Dorel Coica în Germania
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Aprilie 2013

O delegaţie oficială a Primăriei Satu Mare, în frunte cu edilul-şef Dorel Coica, a efectuat o vizită în Germania, în vederea iniţierii unor relaţii de colaborare pe plan economic şi cultural cu landul Hessen şi mai multe oraşe din regiune, inclusiv Frankfurt am Main.
 

 

În timpul vizitei de mai multe zile, reprezentanţii Primăriei Satu Mare s-au întâlnit cu cei ai administraţiilor locale şi regionale, dar şi cu investitori importanţi din zona respectivă, care s-au arătat interesaţi de oportunităţile de investiţii în municipiul de pe Someş.

 

Astfel, primarul Dorel Coica s-a întâlnit cu prefectul Regiunii Darmstadt-Dieburg, Klaus Peter Schellhaas, ministrul Economiei, Transporturilor din Dezvoltării Regionale din landul Hessen, Florian Rentsch, primarul oraşului Eppertshausen, Helfmann Carsten, vicepreşedintele Camerei Meşteşugarilor din Frankfurt, Klaus Nennhuber, cu reprezentanţii conducerilor Băncii de Economii Sparkasse şi Spitalului Regional Darmstadt-Dieburg, precum şi cu managerul companiei AC Motoren, Jurgen Klaussmann.

 

Unul dintre primele rezultate concrete ale cooperării iniţiate cu această ocazie va fi un program de schimb de medici şi asistenţi între Spitalul Judeţean Satu Mare şi Spitalul Regional Darmstadt-Dieburg.


De asemenea, managerul companiei AC Motoren s-a arătat interesat de o eventuală investiţie în Parcul Industrial Satu Mare, urmând să decidă pe baza informaţiilor solicitate de la reprezentanţii Sătmarului.
 

1532 vizite
Distribuie pe
pop mia
Nu-l mai votati ca nu merita
2016-05-30 10:50:19