Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a semnat contractul de finanțare pentru podul de la Seini
Consiliul Județean Satu Mare  - Marti, 20 Martie 2018

În orașul Seini a fost semnat marți contractul de finanțare prin fonduri PNDL în vederea realizării podului rutier peste râul Someș, în punctul de trecere cu bacul între orașul Seini și comuna Pomi, care este și limita administrativă dintre județul Maramures și judetul Satu Mare. Această investiție va asigura o puternică legătură între două regiuni istorice: Țara Oașului și Țara Codrului.

La acest eveniment, județul Satu Mare a fost reprezentat de prefectul Darius Filip, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, și primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.          

În urma realizării acestui pod, comunele Ardusat, Fărcașa, Asuaju de Sus, Gârdani din județul Maramures, respectiv Pomi, Valea Vinului, Culciu, Păulești și Crucișor din județul Satu Mare vor beneficia de o legătură facilă cu orașul Seini, dar și cu reședințele de județ Baia Mare și Satu Mare.

Primarul orașului Seini a declarat că finanțarea acestui proiect, în sumă totală de aproape 16 milioane de lei, reprezintă un pas important prentru dezvoltarea ecnomică, socială și culturală a zonei. “La ora actuală legătura dintre localitatea Seini şi Pomi peste râul Someş se face cu bacul, dar acest lucru este îngreunat de cele mai multe ori din cauza condiţiilor meteo” - a spus primarul orașului, care a scos în evidență și câteva dintre beneficiile pe care le va aduce această investiție, una dintre acestea fiind scurtarea distanței dintre oraşul Seini şi Cluj- Napoca, cu aproximativ 60 de kilometri.

Tags: pod  seini  somes  
1587 vizite
Distribuie pe