Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Paşapoarte electronice la Satu Mare
Penina Cirţ  - Luni, 19 Octombrie 2009

După multe controverse create în ţară cu privire la paşapoartele electronice, echipamentul de emitere a acestui tip de paşapoarte a fost pus în funcţiune şi la Satu Mare. Judeţul nostru este al XII–lea din ţară, integrat în noul sistem de emitere a paşapoartelor.

 

Punerea în funcţiune a echipamentului de emitere a paşapoartelor biometrice a avut loc luni dimineaţa la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Satu Mare.

 

Explicaţiile privind acest nou tip de paşaport au fost oferite de directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, Aurel Vasile Sime, în prezenţa primarului Iuliu Ilyes, a prefectului Radu Giurcă, a comisarului-şef a Serviciului de Paşapoarte, Simona Babici, a deputatului Erdei D. Istvan, a directorului Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Satu Mare, Lucian Cucuiet şi a numeroşi invitaţi. 

 

Chestorul Aurel Vasile Sime a declarat că noul tip de paşaport asigură o securizare deplină a elementelor care conduc la identificarea persoanei şi nu se poate falsifica.

 

Un element de noutate îi reprezintă versurile din poezii patriotice româneşti, imprimate pe fiecare filă a paşaportului, şi care se pot observa numai cu lumini ultraviolete.

 

Nu este obligatorie schimbarea imediată a paşaportului normal cu cel electronic, posesorii celor vechi având posibilitatea să îl folosească până la expirarea termenului de valabilitate.

 

Un paşaport electronic costă 234 lei şi are o valabilitate de 5 ani.

Tags: pasapoarte  electronice  satu mare  
3296 vizite
Distribuie pe
Ileana Mica
Buna ziua un Nr de telefon s-ar putea sa aflu daca ie gata pasaportul simplu electronic la Fetita
2019-07-02 15:57:57