Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avertisment pentru patinoarul de la Real
Sergiu Lenghel  - Marti, 26 Ianuarie 2010

După ce patronul e în pragul falimentului din cauza dezinteresului sătmărenilor pentru patinaj, la singurul patinoar artificial din Satu Mare, cel de lângă supermarketul Real, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au găsit nereguli.

 

Firma din Sighetu Marmaţiei care administrează patinoarul nu avea afişate tarifele practicate la închirierea echipamentului şi tariful pe oră, însă a scăpat doar cu un avertisment.

 

"Trebuia afişat tariful cu sau fără echipament închiriat, pentru a nu deruta lumea care vine cu patinele proprii. Pentru că sunt noi pe piaţă, le-am dat doar un avertisment" - spune şeful CJPC, Valentin Breban.

 

Acesta a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că un sătmărean a depus o reclamaţie împotriva firmei maramureşene, după ce nu a fost lăsat să intre cu patine cu zimţi, pe motiv că deteriorează patinoarul, nefiind însă informat prin vreun afiş despre acest lucru.

 

Reclamaţia s-a soluţionat pe cale amiabilă, operatorul economic restituind contravaloarea sumei achitate pentru o oră şi lăsându-l pe acesta să-şi folosească patinele personale.

 

Alte cazuri care au ajuns în atenţia inspectorilor CJPC s-au referit la practicile unor supermarketuri din oraş care nu ţin cont de etichetele afişate pe unele produse, consumatorul trezindu-se la casa de marcat cu alt preţ decât cel afişat pe raft. Cel mai recent caz l-a avut un sătmărean care a cumpărat o jucărie din pluş. În momentul în care casieriţa a bătut la casa de marcat un alt preţ, acesta a sesizat imediat Protecţia Consumatorilor, iar inspectorii au aplicat conducerii supermarketului o amendă de 3.000 de lei.

 

O amendă ceva mai mare, de 5.000 lei, a fost aplicată unei firme de termopane, care, deşi a făcut măsurătorile necesare pentru reînlocuire, clientul s-a trezit cu geamul pus invers, canalele de scurgere ale condensului fiind montate în partea de sus, iar uşile erau mai mici. 

Tags: patinoar  real  avertisment  
2199 vizite
Distribuie pe