Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pistă de biciclişti până în Ungaria
Florin Răchitan  - Luni, 30 Ianuarie 2012

Primarul Iuliu Ilyes şi reprezentanţii Biroului de Proiecte Europene din cadrul Primăriei Satu Mare, Andrea Koncz şi Adriana Lenghel, au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, cele mai noi proiecte cu finanţare europeană pe care le va derula administraţia publică sătmăreană în următoarea perioadă.

Cele mai importante se referă la reabilitarea clădirii fostului cinematograf Popular şi amenajarea unei piste de biciclete până în Ungaria.

 

În ceea ce priveşte Cinematograful Popular, se pare că degeaba s-au dat de ceasul morţii consilierii locali la ultima şedinţă să voteze proiectul de hotărâre în acest sens (şi n-au reuşit), chiar dacă proiectul trebuie depus spre finanţare la Uniunea Europeană în cursul zilei de marţi, i se mai pot aduce modificări pe parcurs, aşa că nu-i nici o grabă şi nici pericolul de a pierde peste un milion de euro pentru reabilitarea completă a clădirii.

 

Un alt proiect cam de aceeaşi valoare este cel prin care urmează să se amenajeze o pistă pentru biciclete pe digul drept al Someşului, de la staţia de epurare din capătul oraşului până în comuna Dorolţ, pe o distanţă de aproape 7 km.

 

De la Dorolţ, pista va continua până la graniţa cu Ungaria datorită unei alte finanţări câştigate de primăria acestei comune, iar de la graniţă va avea continuitate până la Szamosbecs, datorită unei finanţări câştigate de partenerii din ţara vecină.

1346 vizite
Distribuie pe