Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Crimă oribilă la Călinești-Oaș! Cum se face vinovată mafia politică de moartea unui om
Florin Răchitan  - Marti, 23 Ianuarie 2024

Vestea unei crime înfiorătoare a zguduit comunitatea din Călinești-Oaș în această dimineață, când a fost găsit trupul fără suflare al unui bătrân în vârstă de 90 ani, pe un câmp de la marginea localității.

În condiții încă neelucidate, victima și-a pierdut viața în noaptea de luni spre marți pe câmpul din apropierea casei sale, iar procurorii care fac investigații la fața locului au găsit urme de o violență barbară peste tot pe corpul pe jumătate dezbrăcat al bătrânului.

Încă nu se cunosc motivele acestei oribile crime, există un cerc de suspecți, dar nimeni nu a fost reținut deocamdată, deci criminalul sau criminalii se află încă în libertate.

Asta și din cauza faptului că din zonă lipsesc camerele de supraveghere care ar fi putut ajuta la identificarea ucigașului. Tragedia a născut din nou în comunitatea locală întrebări cu privire la responsabilitatea autorităților în prevenirea unor asemenea evenimente sau măcar în identificarea vinovaților, pentru ca aceștia să fie prinși cât mai repede.

Toată lumea din Călinești-Oaș știe unde trebuie căutați vinovații pentru această situație. În urmă cu aproape un deceniu a avut loc un val de spargeri și furturi din locuințele din toată comuna. Ca urmare, noul primar proaspăt instalat atunci în funcție, Dinu Birtoc, a solicitat Consiliului Local aprobarea unui proiect de hotărâre prin care ar fi urmat să instaleze camere de supraveghere la toată intrările și în punctele strategice din localitate.

Atunci, majoritatea politică din Consiliul Local a respins acest proiect de hotărâre, la fel cum l-au respins în fiecare an de atunci, chiar dacă în bugetul comunei există fonduri suficiente pentru instalarea unui asemenea sistem. Motivul halucinant invocat de consilieri: dreptul la intimitate (!?!?).

Cam toată lumea din Călinești-Oaș știe, însă, adevăratul motiv pentru care liderii actualei coaliții majoritare toxice formate la nivel local din reprezentanții PSD și PMP se opun de ani de zile inițiativei primarului liberal: aceștia au afaceri de multe miliarde în domeniul transporturilor de lemne și diferite materiale de construcții, astfel că poate fi destul de ”deranjant” ca autoritățile să știe în orice moment ce camioane intră sau ies din comună, ce transportă și în ce cantitate…

În plus, liderii coaliției ce alcătuiește actuala majoritate politică în Consiliul Local din Călinești-Oaș au fost contracandidații învinși de Dinu Birtoc la alegerile precedente, astfel că și orgoliile rănite constituie una dintre cauzele situației în care s-a ajuns și care a culminat cu crima oribilă din această noapte.

Crimă ce a avut loc exact într-o zonă în care ar fi trebuit să fie instalată una dintre camerele de supraveghere, la recomandarea pe care o fac polițiștii la fiecare ședință lunară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, la care participă diverși directori de instituții și politicieni atârnători numai ca să-și încaseze indemnizația lunară destul de ”rotundă” pentru ”eforturile deosebite” pe care le fac pentru siguranța publică.

1489 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE