Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au fost prinși criminalii piromani din Certeze - UPDATE
Ioana Gavrău  - Joi, 2 Decembrie 2010

Autorul crimei din Certeze, din data de 17 noiembrie, cel care a omorât în bătaie și apoi i-a dat foc unui bărbat de 56 de ani, a fost prins joi de polițiștii sătmăreni. Dobrin Balog, de 30 de ani, a mai avut un complice, acesta primind deja mandat de arest pentru 29 de zile.

 

Joi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, prim-procurorul, alături de organele de cercetare și comandatul IPJ Satu Mare, au susținut o conferință de presă pe această temă.

 

„Autorul este cercetat pentru omor deosebit de grav, iar cealaltă persoană pentru complicitate. În această cauză mai sunt implicate patru inculpați cercetați pentru favorizarea infractorului, nedenunțarea faptei și mărturie mincinoasă“, a declarat Marinela Pop, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

 

Aceasta a dorit să evidențieze gravitatea actului pe care l-au săvârșit cele patru persoane. „Cele două femei, respectiv doi bărbați, au indicat o altă persoană ca fiind autorul crimei și chiar au dat declarații în acest sens. Se pare că una dintre femei a fost prietena autorului. Opinia publică trebuie să înțeleagă faptul că și persoanele care ascund o faptă ajung să fie cercetate penal“, a mai spus Marinela Pop.

 

Crima a avut loc în data de 17 noiembrie, într-o magazie improvizată din satul Ciocănești, comuna Certeze. Acolo a fost găsit un bărbat de 56 de ani, carbonizat. În urma anchetei, procurorii au descoperit că bărbatul a fost omorât în bătaie, apoi criminalii i-au dat foc, pentru a-și acoperi urmele. Fapta se pare că a avut loc pe fondul consumului de alcool.

 

După două săptămâni, polițiștii au reușit să dea de complicele criminalului, Vasile Sas, de 47 de ani, care a fost prezentat deja instanței, pe numele lui fiind emis mandat de arestare. Și celelalte patru persoane au fost arestate pentru 29 de zile.

 

Autorul crimei a fost prins joi, într-un bar, polițiștii identificându-l pe loc. Acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

 

„Trebuie să menționez că polițiștii sătmăreni au depus eforturi însemnate pentru a-i prinde pe infractori. „Judiciariștii care s-au ocupat de caz, Marius Gânță și Vlad Vida, nu au mai trecut pe acasă din data de 30 noiembrie. Avem o colaborare foarte bună cu Poliția, iar în Satu Mare, medicii legiști sunt printre cei mai buni. Dacă o verigă din tot acest lanț nu funcționează, nu reușim să ducem cazul până la capăt“, a mai spus Marinela Pop.

 

Prim-procurorul a ținut să menționeze faptul că doar 33% din schema de lucru este ocupată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar și în aceste condiții, omorurile deosebit de grave sunt rezolvate.

 

„Noi, polițiștii, muncim și în condițiile în care statul ne-a tăiat aproape 30% din salariu. Oamenii trebuie să înțeleagă că se depun efoturi mari pentru a prinde criminalii“, a spus ofițerul specializat în omoruri Marius Gânță, de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare.

 

1974 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE