Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărencele au adus victoria României la Jocurile Francofoniei
Cristian Tudor  - Marti, 6 Octombrie 2009

Victorie senzationala a nationalei de senioare a Romaniei in finala competitiei baschetbalistice din cadrul Jocurilor Francofoniei.

           

Avand ascendentul moral asupra Senegalului dupa victoria din grupe, elevele antrenorilor Gheorghe Mandache si Alina Moanta au jucat admirabil si au terminat competitia en-fanfare, cu o victorie clara in ultimul act: 70-53.


 

Cu  sătmăreanca Anita Meszaros in mare forma, autoare a 28 de puncte si 10 recuperari, Romania a preluat conducerea jocului inca din debut si nu a mai cedat-o pana la final. Echipa noastra a avut o evolutie remarcabila, încheind turneul fara nicio înfrângere.

           

De remarcat că din lotul României au făcut parte nu mai puţin de cinci sătmărence: Claudia Pop și Monica Ivan de la CSM Satu Mare, Eniko Tarța şi Anita Meszaros de la ICIM Arad, precum şi Cristina Ciocan de la SEPSI Sfântu Gheorghe.

           

Din păcate, însă, în partida din semifinale, sătmăreanca Monica Ivan s-a accidentat destul de grav. „Are dureri mari la genunchi și nu poate călca pe picior. Doctorii de la Spitalul Universitar din Beirut au spus că e vorba de un hematom, dar noi o vom trimite la un consult la București, ca să fim siguri că nu e vorba de o problemă la ligamente” - a spus antrenorul CSM-ului, Dan Fleșeriu. Acesta a mai mărturisit că în asemenea condiții sunt slabe șanse ca Monica Ivan să poată intra pe teren în meciul cu Sfântu Gheorghe de pe 17 octombrie din prima etapă a Diviziei A.

Tags: baschet  romania  jocurile francofoniei  
5711 vizite
Distribuie pe