Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Top 5 suplimente pentru sănătate și imunitate
SM Online  - Luni, 10 Iunie 2024

O dietă echilibrată nu doar că furnizează energia și nutrienții necesari, dar ar trebui să sprijine imunitatea organismului și să ofere protecție împotriva bolilor. Din păcate, în ziua de azi, alimentele sunt foarte procesate, motiv pentru care suntem expuși la carențe. Suplimentele alimentare pot fi o modalitate eficientă de a aborda deficiențele de nutrienți și de a susține sănătatea. Care sunt cele mai bune 5 suplimente alimentare care vor avea un efect pozitiv asupra sănătății si imunității?

1. Vitamina D3

Vitamina D3, cunoscută și sub denumirea de vitamina soarelui, este esențială pentru sănătatea noastră. Organismul uman are capacitatea de a o produce în mod natural în timpul expunerii prelungite la lumina soarelui. Din păcate, în climatul nostru, lumina solară este limitată, ceea ce duce frecvent la o deficiență de vitamina D3.

Vitamina D3 are un impact major asupra imunității și are, de asemenea, proprietăți neuroprotectoare. Este responsabilă de mineralizarea oaselor și asigură raportul corect dintre calciu și fosfor în corpul uman.

Mai mult decât atât, cercetările recente sugerează că vitamina D3 poate juca un rol important și în menținerea sănătății sexuale și a potenței masculine. Poate influența nivelurile de testosteron, hormonul sexual masculin, care este crucial pentru libidou și potență.

În plus, deficiența de vitamina D3 poate fi asociată cu probleme erectile și alte disfuncții sexuale la bărbați. În acest sens, suplimentarea cu vitamina D3, fie prin expunerea la soare, fie prin administrarea de suplimente alimentare, ar putea avea un impact pozitiv asupra potenței sexuale masculine.

Totuși, este important să consulți întotdeauna un medic înainte de a lua orice supliment, inclusiv pastile pentru potența sexuală sau suplimente de vitamina D3.

Se presupune că o persoană adultă, sănătoasă, ar trebui să consume aproximativ 800 până la 2000 UI în funcție de greutatea corporală. Cel mai bine este să verificați concentrația acestei vitamine prin efectuarea unui test de metabolit al vitaminei D3 și apoi să stabiliți doza zilnică adecvată. Persoanele supraponderale pot crește doza zilnică de vitamina D3. De asemenea, puteți urma recomandările de pe ambalaj ale producătorului.

2. Omega 3

Când enumerăm cele mai importante suplimente alimentare pentru sănătate, este imposibil să nu menționăm acizii grași Omega-3. Aceștia sunt responsabili pentru aproape toate funcțiile vitale ale corpului nostru.

Participă la sinteza hormonilor, au un efect benefic asupra funcționării creierului (fiind componente esențiale ale țesutului cerebral), contribuie la sănătatea vederii și joacă un rol important în formarea membranelor celulare. Suplimentarea cu Omega 3 este benefică pentru inimă și pentru întregul sistem circulator.

Necesarul de Omega 3 depinde de aportul de acizi Omega 6 din dietă. Un adult sănătos are nevoie în medie de aproximativ 8 - 12 grame de acizi grași (EFA) pe zi.

3. Vitaminele B

Vitaminele B, în special B12, B6 și acidul folic, sunt responsabile pentru buna funcționare și eficienta sistemului nervos. Vitaminele din grupul B, ajută gestionarea stresului, ameliorează tensiunea mentală și măresc capacitatea de concentrare.

Mai mult, participă si la procese metabolice cheie. Sunt implicate în metabolismul și absorbția carbohidraților din dietă și în transformarea glucozei în energia necesară vieții.

Suplimentele cu vitamina B au concentrații diferite in functie de nevoile individuale. Respectați întotdeauna recomandările de pe ambalaj ale producătorului. Cantitatea medie de vitamina B6 pentru adulții sănătoși este de aproximativ 1,3 - 1,5 mg pe zi, vitamina B12 este de 2,4 mcg pe zi, iar acidul folic este de 0,4 mg pe zi.

4. Magneziu

Magneziul este implicat în peste 300 de reacții chimice care au loc în organism. Este un mineral fundamental în corpul uman. Este necesar pentru producerea de testosteron, buna funcționare a inimii, funcționarea mușchilor și buna funcționare a sistemului nervos. Deficiența de magneziu poate provoca anxietate, stres și o starea de sănătate mintală precară.

Necesarul zilnic de magneziu la bărbați este de aproximativ 400-420 mg. Necesarul de magneziu la femei este mai mic și se ridică la aproximativ 300-320 mg pe zi.

5. Turmeric

Turmericul este un condiment binecunoscut, dar curcumina pe care o conține are efecte holistice asupra sănătății. Suplimentele cu turmeric susțin metabolismul, reduc inflamația, ajută la combaterea infecțiilor și susțin imunitatea naturală.

Turmericul este recomandat și persoanelor care se luptă cu boli oculare sau diabetici deoarece scade glicemia. Se spune că are și proprietăți anticancerigene.

770 vizite
Distribuie pe