Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Atenție șoferi! Blocaje din cauza protestului camionagiilor.
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Septembrie 2016

Mai multe firme de transport din județul Satu Mare au anunțat pentru luni, 5 septembrie, organizarea unei acțiuni de protest împotriva scumpirii fără precedent a asigurărilor obligatorii RCA pentru transportatorii comerciali.

După modelul acțiunilor similare desfășurate în alte județe ale țării, protestul va consta în deplasarea cu viteză redusă a unui convoi format din cel puțin 30 de camioane pe traseul Satu Mare – Livada.

Convoiul, care va avea o lungime totală de cel puțin 600 metri, va porni luni dimineața la ora 10.00 de la benzinăria Lukoil de pe Drumul Botizului și se va deplasa cu viteză maximă de 20 km/h până la Livada, după care se va întoarce pe același traseu, cu aceeași viteză, ceea ce înseamnă că acțiunea va dura până la orele serii.

Șoferii care vor avea drum luni pe DN19 trebuie să fie conștienți de faptul că le va fi, practic, imposibil să depășească acest convoi, astfel că trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

Camionagii se plâng că ratele asigurărilor pe care trebuie să le plătească într-un an ajung până la 5.000 de euro pentru un camion de 40 de tone, adică la nivel comparativ cu Germania, însă în condițiile economice românești aceste taxe riscă să ducă la faliment companiile de transport.

În cazul în care asemenea acțiuni organizate în mai multe județe nu vor sensibiliza Autoritatea de Supraveghere Financiară, camionagiii din toată țara sunt pregătiți să organizeze un protest de amploare, în 15 septembrie, chiar în fața Palatului Parlamentului din București.

Tags: protest  camioane  convoi  asigurare  rca  
2933 vizite
Distribuie pe