Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii continuă acțiunile de prevenire a delincvenței juvenile
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 11 Martie 2013


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a  desfăşurat luni, o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile  la clasa a V-a din cadrul Colegiului
Naţional „Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare. Acţiunea s-a desfăşurat  la solicitarea şcolii de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor  într-o societate « Fără violenţă !»

 


Astăzi, jandarmii sătmăreni, la solicitarea Directorului şcolii, profesor Cuceu Ioan, a profesorului consilier Cuţin Bianca şi a dirigintelui clasei, profesor Gomboş Corina, i-au  instruit pe elevi cu privire la formele violenţei, cauzele generatoare ale acesteia şi efectele pe termen scurt, mediu şi lung ale violenţei asupra personalităţii copilului.

 

Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

 

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă  şi la modul in care trebuie să acţioneze în caz de violenţă.

 

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în violenţă, cum trebuie să acţioneze.

 

Violenţa, cu toate formele ei, este o realitate care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în societate,  chiar şi în şcoală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent.

 

În general, faptele antisociale cel mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin: injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări. Pornind de la acestea, de cele mai multe ori izbucnesc conflicte cu o justificare minoră, însă care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecinţe dintre cele mai grave.

 

Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată « Violenţa nu te face mai puternic ! ».

1807 vizite
Distribuie pe