Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Marş de protest al elevilor împotriva violenţei în şcoli
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Luni, 11 Martie 2013

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare și Inspectoratul Județean de Poliție, organizează începând de luni și până în 15 martie, campania „Fără violență în școli”.
 

 

Lansarea campaniei s-a făcut luni, printr-un marș antiviolență desfășurat în centrul municipiului Satu Mare. Startul a fost dat de mai multe grupuri de elevi de la mai multe școli din județ, care s-au adunat în fața Catedralei Romano-Catolice din centrul orașului, de unde au pornit spre Piața 25 Octombrie.


 

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat la marşul care a marcat începutul campaniei de luptă împotriva violenţei în şcolii.
 


„Vă felicit că aţi organizat campania Fără violenţă în şcoli ! şi pentru că luptaţi împotriva unui fenomen care este tot mai prezent în unităţile şcolare. Ca părinte, mă preocupă această problemă, nu vreau să văd copii agresaţi în şcoli, nu vreau să văd profesori loviţi şi bătuţi.

 

Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, principala armă cu care pot să lupt împotriva violenţei în şcoli e să sprijin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională pentru ca în şcolile din judeţ să existe cât mai mulţi psihopedagogi.

    

 

Cabinetele psihopedagogice ar trebui să existe în fiecare unitate cu personalitate juridică. Psihopedagogii au rol important şi în orientarea şcolară a elevilor, dar îi pot ajuta şi pe părinţi şi chiar pe profesori. La psihopedagogi ar putea apela chiar şi cadrele didactice şi părinţii care traversează situaţii dificile care îi pot afecta pe copii.

 

Copiilor le spun: fiţi toleranți și acceptați-i pe cei care sunt diferiți de voi, învățați să rezolvați conflictele cu ceilalți prin dialog și negociere, făcând mici compromisuri în urma cărora toți să fiți mulțumiți. Voi sunteți prezentul și viitorul nostru și de cum vă veți forma voi va depinde viitorul tuturor” - a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.
 

 

În fiecare zi se va da ștafeta antiviolență între școli, care constă în predarea unei mascote care promovează nonviolența. Pe tot parcursul săptămânii se vor derula acțiuni la nivelul județean, dar și la nivelul fiecărei unități de învățământ.

2062 vizite
Distribuie pe