Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de elevi au vizitat Jandarmeria Satu Mare
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 3 Aprilie 2013

 

La Inspectoratul de Jandarmi Judeţean a fost organizată, miercuri de la ora 10.00, Ziua Porţilor Deschise. Încă de la ora 9.30 elevi ai Colegiului „Elisa Zamfirescu”, Colegiul „Ion IC Brătianu”, „Traian Vuia”, „Mircea Eliade”,  „Avram Iancu”, „Bălcescu- Petofi”, au aşteptat cu nerăbdare să asiste la exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi. Au fost prezenţi peste 300 de elevi sătmăreni şi câteva grupe de preşcolari.

 



Exerciţiile demonstrative au debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

 

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jujitsu a fost pe placul celor prezenţi,  toate acestea pigmentate cu spargeri de cărămizi petarde şi fumigene.

 



A  urmat apoi un exerciţiu de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

 



Apoi, activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora vizitatorii au putut obţine informaţii despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară.

 



Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele şi materialele din dotarea Jandarmeriei.

1431 vizite
Distribuie pe