Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiectul „Tineri la volan” a ajuns la Școala de Șoferi Expedient
Poliția Satu Mare  - Luni, 11 Noiembrie 2013

Poliţiştii au organizat, vineri, o nouă întâlnire cu viitorii şoferi, în cadrul proiectului Tineri la volan, de data aceasta cu elevii Şcolii de Şoferi Expedient din municipiul Satu Mare.

 


Poliţişti din cadrul formaţiunilor de prevenire şi rutiere au încercat să-i convingă pe elevi, instructori şi profesori de legislaţie prezenţi la întâlnire, prin argumente ştiinţifice, dar şi prin exemple practice, de importanţa pe care trebuie să o acorde şofatului, momentele de neatenţie în trafic putându-ne costa chiar viaţa.


Inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, le-a vorbit celor prezenţi despre factorii de risc care conduc la victimizarea tinerilor şoferi, insistând asupra unora dintre aceştia cum sunt: viteza - principala cauză a accidentelor mortale, nepurtarea centurii de siguranţă ori utilizarea telefonului mobil la volan. Astfel, tinerii au aflat că vorbitul la mobil creşte riscul de accidente mortale de 4 ori, iar scrierea de mesaje în timpul şofatului de 8 ori.

Legislaţia permite utilizarea telefoanelor mobile cu sisteme hands-free, însă poliţiştii le-au recomandat elevilor să evite în orice fel vorbitul la telefon întrucât, pentru că, deşi mâinile le vor fi pe volan şi ochii în faţă, atenţia le va fi orientată înspre discuţie, ori ei au nevoie să fie concentraţi la trafic şi nu în altă parte.

 


În continuarea întâlnirii, inspector Puşa Beatrix Câmpan, din partea Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, le-a vorbit tinerilor despre consumul de droguri ilegale, dar şi legale alcool, cafea, tutun, medicamente şi efectele acestora asupra conducerii de autovehicule.

În încheiere, reprezentanţii Poliţiei Rutiere la această întâlnire, agent şef principal Iluţ Radu şi agent Ban Sergiu, le-au oferit celor prezenţi exemple practice din activitatea lor, pentru ca tinerii să înveţe din experienţele negative ale celor de vârsta, îndemnându-i, totodată, să conducă cu prudenţă, conştientizând în permanenţă importanţa acestui act.

           

1430 vizite
Distribuie pe