Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Siguranței pe Internet va fi marcată la Colegiul „Mihai Eminescu”
Colegiul Național „Mihai Eminescu”  - Joi, 20 Februarie 2014

Ziua Siguranței pe Internet (22 februarie) este un eveniment de anvergură europeană, desfășurându-se anual în luna februarie, sub egida rețelei europene "INSAFE" (European Safer Internet Network) în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Proiectul Sigur.Info este dezvoltat de un Consorțiu format din Salvati Copiii Romania – coordonator național, FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual și Positive Media, începând cu septembrie 2008.

Proiectul face parte din programul comunitar multianual de promovare a utilizării, în condiții de mai mare siguranță a Internet-ului și a noilor tehnologii on-line, Safer Internet plus, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană. Parteneri: MEC, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Microsoft, Orange, Cosmote s.a.

La concursul de proiecte de anul acesta, având ca temă ,,Să facem internetul mai bun”, au participat de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare un număr foarte mare de elevi. Pentru că nu îi putem nominaliza pe toți, ei lucrând în micro-echipe, precizăm doar clasele din care fac parte aceștia și anume, clasa a V-a, clasa a IX-a A, clasa a IX-a D, clasa a IX-a F, aceștia fiind coordonați de prof. drd. Georgeta Cozma, și clasa a VII-a și clasa a IX-a B, coordonați de prof. Nicoleta Șandor.

La nivel național au fost înscrise peste 500 de proiecte, elevii sătmăreni obținând rezultate frumoase, urmând să primească diplomele  de voluntari pentru siguranța pe Internet.

La categoria Profesorul Anului,  prof. drd. Georgeta Cozma a obținut Locul II, certificând că activitățile educative derulate  și în spațiul informal, pe Internet și cu instrumente digitale, susțin competențele și abilitățile necesare tinerilor secolului XXI.

Concursul de proiecte are ca scop principal implicarea copiilor, tinerilor, părinților și profesorilor în conturarea unor idei prin care utilizatorii pot construi împreună un Internet mai bun, fie prin moderarea propriului comportament sau modelarea unor comportamente pozitive pentru alți utilizatori, fie prin raportarea conținuturilor ilegale, necorespunzătoare sau dăunătoare, precum și prin crearea unor oportunități de colaborare, lucru în echipă și împărtășire a informațiilor.

Cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” , vineri se vor desfășura diverse activități, cum ar fi workshop - prezentarea produselor elevilor participanți în competiția SIGUR INFO 2014. Locul de desfășurare: Cabinetul multi-touch (Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, corp A, parter) și Cabinetul de informatică (Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Corpul B, etajul al II-lea) , întâlnire cu reprezentanțI ai Poliției Județene Satu Mare șI expunere de mesaje cu tema „Cum să facem internetul mai bun?”.

Organizatorii sunt chipa Multitouchcnme - Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare , Atelierul Transdisciplinar  – Centrul Județean de Excelență din Satu Mare, Catedra de Informatică - Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, Consiliul Elevilor - Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare.

1250 vizite
Distribuie pe