Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Colegiul Național „Doamna Stanca” s-a înfrățit cu Școala din Veleatino
Consiliul Județean Satu Mare  - Luni, 23 Februarie 2015

După ce la sfârșitul anului trecut, conducerea Școlii din Veleatino (Ucraina) a semnat la  Satu Mare un protocol  de  colaborare  cu Colegiul „Doamna Stanca”,  a venit și  rândul sătmărenilor să întoarcă această vizită.

Vineri,  20 februarie, o delegație a Colegiului, în frunte cu directoarea Anna Maria Marușca, a vizitat această frumoasă localitate.Gazdele au prezentat bogatele și diversificatele activități școlare și extra curriculare, precum și modul în care tradițiile sunt păstrate.

Din  delegație  au  mai  făcut  parte,  Felician  Pop, consilierul  preșdintelui CJ,  Adrian  Ștef, Robert Laszlo, directorul Centrului de Creație și Liuba Horvat, secretar general al Uniunii Ucrainenilor din România, artizanii acestei înfrățiri.

La  întâlnire  au  mai  fost  prezenți:  Janna Mikityuk,  șefa Direcției  de  Învățământ  araionului Hust, fosta directoare a școlii din Veleatino, Natalia Țifra, actuala directoare, OlgaTraista, primarul comunei Veleatino, precum și întreg corpul profesoral.

Vor  urma  schimburi  de  elevi,  tabere  comune, excursii  în cele două  etnități administrative, spectacole și schimburi de experiență pe teme de educație.

Pentru că era zi de doliu național – se comemora un an de la masacrul de pe Maidanul din Kiev, delegația românească a aprins câteva lumânări la un monument din orașul Hust. A urmat apoi,  întâlnirea  cu  noua  conducere  a  raionului  Hust,  în  frunte  cu șeful acestuia, Ivan Lipcei, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de viitoarea dezvoltare a colaborării cu județul Satu Mare. Un alt punct important al vizitei l-a constituit întâlnirea cu Petei Judit, șefa administrației raionului Vinogradiv și Varga Valeria, șefa Direcției Financiare.

La întâlnire au mai participat primarii Ivan Haiduc din Hija (Tarna Mică) și Vasile Ivașcu, dela Cerna.

În  numele  președintelui  Adrian  Ștef,  Felician  Pop  a  lansat  o  invitație  conducerii raionale Vinogradiv de a efectua o vizită în județul nostru și  a vorbit despre demersurile făcute de Consiliul Județean Satu Mare, în vederea redeschiderii punctului de frontieră TarnaMare – Hija.Judit  Petei  a  apreciat  sprijinul  acordat  de  sătmăreni  și  a  mulțumit  pentru  intențiaacestora de a organiza o acțiune umanitară în folosul soldaților plecați pe front.

 

1409 vizite
Distribuie pe