Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „Vreau permis pe biciclist” s-a încheiat
Veronica Hodas  - Joi, 21 Aprilie 2016

Prima ediție a campaniei „Vreau permis de biciclist” inițiată de Fundația Maria și Radio Transilvania în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratul Școlar Satu Mare a ajuns la final.


La etapa finală a concursului de îndemânare pe bicicletă al școlarilor, care a avut loc joi la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, au participat elevi de la Școlile Gimnaziale „Avram Iancu”, „Constantin Brâncoveanu”, „Mircea Eliade” și „Dr. Vasile Lucaciu”.

Elevii finaliști au avut de parcurs trasee cu obstacole, slalom printre jaloane și concurs de viteză.


Campania s-a desfăşurat  în perioada 15.03 – 18.04.2016 cu partea de informare când reprezentanţii Radio Transilvania şi ai Poliţiei s-au aflat în mijlocul copiilor pentru ai iniţia despre posibilităţile pe care le au pentru un mod de viaţă sănătos, respectiv alimentaţia şi efortul fizic minim necesar pentru a fi în formă şi au învăţat reguli de circulaţie pe care viitorii biciclişti, ca participanţi la traffic, trebuie să le cunoască şi mai ales care sunt locurile sigure în care micuţii pot pedala în voie.


A urmat apoi partea de evaluare, o testare a cunoştinţelor cumulate pe tema acestui proiect, având la bază chestionare ce reprezintă reguli de bază pentru biciclişti, iar pe baza punctajului obţinut s-a format un echipai din doi copii care au reprezentat astăzi clasa în finala competiției.


În urma competiției participanții au primit diplome și premii, iar cei 660 de copii care au luat parte la instrucție vor primi „Permis de Biciclist”. Bicicliștii cu acte în regulă trebuie să țină cont și de acum înainte de regulile rutiere.


Campania a avut ca scop încurajarea mobilității active și durabile în rândul copiile cu vârste între 4-6 ani și 7-11 an, utilizând pe viitor ca mijloc de transport bicicleta ce poate să le ofere și un mod de viață sănătos.

Cei ce au urmărit atent și au arbitrat competiția au fost: Ovidiu Matioc - Radio Transilvania, comisar Simona Săndulescu – Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare și agent Breban Ionuț din cadrul Biroului Rutier. Cei mai  buni bicicliști ce s-au remarcat individual la acest concurs au fost: Miclea Cătălin – cls. a IV-a B și Hrițiu Erik – cls.I-a A, ambii de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” și Laszto Kevin – cls. A II-a A – Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu”. Altfel însă a fost clasamentul pe echipaje unde punctajele au fost cumulate la cei doi participanți ai clasei. Așa se face că Locul I a revenit Școlii Gimnaziale,, Dr. Vasile Lucaciu” prin participarea echipajului clasei a II-a B, îndrumați de dna. învățătoare Zab Timea. Locul II și III a revenit școlii gazde ,,Avram Iancu” datorită elevilor clasei a IV-a B și a IV-a D, ai doamnelor învățătoare Mic Marinela și Ardelean Ioana.

În data de 09.05.2016 de la ora 10.00, la Grădiniţa ,,Dumbrava Minunată” din Satu Mare va avea loc și competiția preșcolarilor din cadrul acestui proiect la care participă grădinițele Nr.5, 11, 6, ,,Dumbrava Minunată”, ,,Voinicelul” corp B și C. Atunci 219 de copii vor primii permisele de biciclist.   

Tags: campanie  permis  biciclist  final  
2377 vizite
Distribuie pe