Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Colegiul Național „Doamna Stanca”, la ceas aniversar
Veronica Hodas  - Joi, 26 Mai 2016

Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare se află la ceas aniversar pentru că joi a împlinit 200 de ani de la înființare.


Colegiul este cea mai veche școală din județ și municipiul Satu Mare și face parte dintre instituțiile de învățământ cu îndelungată tradiție la nivel național. Clădirea datează din anul 1814, dar școala funcționează din 1816 când a devenit Gimnaziu Catolic Regesc.



Anul 2016 este unul jubiliar pentru învățământul sătmărean deoarece se aniversează 200 de ani de învățământ ăe aceste meleaguri.


În cele două secole de istorie, viața acestei școli a fost marcată de prezența unor personalități cum ar fi Petru Bran, dr. Vasile Lucaciu, Ioan Slavici și au absolvit mulți oameni de seamă ce reprezintă comunitatea sătmăreană la nivel național și internațional.



Conform directoarei, Ana Maria Marușca acesta este un eveniment unic la care au luat parte foști profesori, foști elevi, actuali elevi, cadre didactice, oficialități locale și județene. „200 de ani de tradiție în învățământul sătmărean este jubileul Colegiului Național „Doamna Stanca”. Noi suntem cea mai veche școală din județul și municipiul Satu Mare. Este un eveniment unic în municipiu și județ, un eveniment unic în care sărbătorim munca tuturor profesorilor care s-au perindat pe perioada acestor 200 de ani în clădirea școlii noastre. Mândria foștilor absolvenți care ne onorează astăzi cu prezența lor și care ne-au demonstrat că această școală și tradiție de 200 de ani în școala noastră se păstrează., Este un moment emoționant pentru mine ca director al colegiului”.


Cu această ocazie s-au organizat diferite manifestări: s-a dezvelit placa comemorativă „200 ani de tradiție în învățământul sătmărean”, amplasată pe clădirea liceului, cabinetele din colegiu au primit nume ilustre, majoretele au defilat din curtea liceului până la intrarea în Filarmonică, timp în care elevii colegiului au lansat baloane și porumbei.



Evenimentul a continuat la Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare unde s-a lansat albumul monografic intitulat „O istorie a Colegiului Național Doamna Stanca”.

  

Tags: colegiul doamna stanca  ceas aniversar  200 ani infiintare  
4681 vizite
Distribuie pe