Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a lansat campania de prevenire „Iubește inteligent!”
Poliția Satu Mare  - Joi, 29 Septembrie 2016

Cea de a patra zi din cadrul evenimentului naţional Săptămâna Prevenirii Criminalităţii este dedicată prevenirii infracţiunilor cu violenţă. În acest context, poliţiştii sătmăreni au lansat joi, împreună cu mai multe instituţii publice şi ONG-uri o campanie menită să ţină tinerii cât mai departe de infracţiunile de violenţă sexuală.

Campania „Iubeşte inteligent”! se adresează elevilor de liceu, şcoli postliceale sanitare şi unor grupuri vulnerabile cum sunt tinerii aflaţi în instituţii de ocrotire sau  beneficiari ai serviciilor sociale prestate de instituţii publice şi private. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 6 luni, respectiv octombrie 2016-martie 2017, perioadă în care peste 1000 de elevi din 10 licee  vor asista la sesiuni informative de educaţie sexuală susţinute de specialişti în domeniu, urmate de întâlniri cu specialişti ai Poliţiei şi altor instituţii, care vor urmări să definească violenţa sexuală din punct de vedere legislativ şi să aducă în faţa beneficiarilor acele situaţii de risc în producerea unor astfel de fapte penale. De asemenea, alţi 500 de beneficiari tineri sunt avuţi în vedere pentru a fi informaţi şi conştientizaţi cu privire la această problematică.

Premiza de la care s-a pornit în această campanie a fost aceea că, pe fondul necunoaşterii unor realităţi, dar şi a nenumăratelor stereotipuri de gen prezente în mentalul colectiv, tinerii ajung să fie victimele unor situaţii nedorite din punct de vedere medical, social şi penal, de la sarcini neplanificate, boli cu transmitere sexuală şi până la acte infracţionale grave cum sunt violul, agresiunile sexuale, incestul.

Conferinţa de lansare a campaniei „Iubeşte inteligent!” a fost susţinută din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare de comisar Săndulescu Simona şi de inspector principal Hrihorişan Felicia, ambele din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Acestea au prezentat proiectul  de campanie şi o parte din materialele ce vor fi utilizate în cadrul întâlnirilor cu beneficiarii (filmuleţe, flyere) şi au mulţumit public Asociaţiei pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.) din Sibiu, asociaţie care a pus la dispoziţia instituţiilor sătmărene materialele realizate în cadrul campaniei „Corpul meu îmi aparţine!” pentru a fi promovate în cadrul campaniei de prevenire a violenţelor sexuale.

Instituţiile partenere în această campanie au fost reprezentate în cadrul evenimentului după cum urmează: Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret prin domnul director Dragoş Virgil, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare prin domnul Miclăuş Nicu, inspector activităţi extraşcolare, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională  Satu Mare prin doamna directoare Cristea Sânziana, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare prin dr. Pallai Ildiko, Spitalul Judeţean Satu Mare prin managerul instituţiei, doamna Marcela Papici şi dr. Szatmari Anamaria, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare prin doamna psiholog Rebic Raluca, Poliţia locală Satu Mare prin doamna Balint Eudochia, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială prin doamna Saad Adriana, Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog prin doamna psiholog Tămăşan Irina,  Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare prin doamna Borsi Zsuzsa, Asociaţia Stea prin doamna Bala Cristina, Penitenciarul Satu Mare prin doamna Simona Galiş, Direcţia Generală  de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului fiind, de asemenea, partener în campanie.

Reprezentanţii acestor instituţii şi-au arătat cu ocazia lansării campaniei disponibilitatea de a colabora, prin organizarea şi susţinerea de întâlniri cu elevii şi tinerii, organizarea de evenimente publice de sensibilizare la problematica victimelor violenţelor sexuale, tipărirea şi distribuirea de materiale informativ-preventive, promovarea activităţilor şi a mesajelor de campanie în mediul online.

 

Tags: campanie  iubeste inteligent  satu mare  
1386 vizite
Distribuie pe