Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Câștigătorii competiției „Cel mai tare la reciclare” au fost în excursie
APM Satu Mare  - Marti, 4 Octombrie 2016

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei ” în 23 septembrie 2015 s-a lansat competiția „Cel mai tare la reciclare” organizată în parteneriat cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Unitățile Administrativ Teritoriale și agenții economici autorizați pe colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

Scopul acestei competiții a fost  minimizarea cantităților de deșeuri depozitate la depozitul ecologic al județului Satu Mare prin impulsionarea colectării selective a deșeurilor reciclabile la nivelul întregii comunități .

Finala competiției ”Cel mai tare la reciclare” s-a desfășurat în cadrul evenimentelor ecologice: ”Ziua Europeană fără maşini” şi ”Ziua Mondială a Curăţeniei” în 24.09.2016 la Martinești. Câștigătorii competiției din anul școlar  2015-2016 au fost recompensați cu premii substanțiale. Echipajele ocupante ale locurilor I, II, III la cele două concursuri din cadrul programului ”Cel mai tare la reciclare ”, ”Şcoala Anului” şi elevii voluntari implicaţi în activităţile de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, au participat alături de organizatori la o excursie oferită ca premiu la Vasarosnameny, Ungaria în perioada 30.09-02.10.2016, asigurată de CCR Logistics Systems RO.

L-a excursie au participat: şcolile câştigătoare - 42 elevi însoțiți de 10 cadre didactice şi anume: Şcoala Gimnazială Valea Vinului, Colegiul Naţional ”Ioan Slavici”, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială nr.3 Carei , Liceul de Artă ”Aurel Popp”, Școala Gimnazială Ion Creangă precum și voluntarii de la Școala Gimnazială Lucian Blaga, Școala Gimnazială ”Bălcescu Petofi” Satu Mare, Școala Gimnazială Craidorolț, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, iar din partea organizatorilor un reprezentant al APM Satu Mare, D-na Farkas Ramona, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, D-na Săsăran Mariana, și reprezentanții firmei SC Alpin SRL Domnul Mărculescu Marcel, Mărculescu Elena,

Participanții ghidați în timpul excursiei de Uray Karoly de la sediul Sistemul de Gospodărire a Apelor Vasarosnameny au petrecut clipe de neuitat atât în timpul deplasării cu vaporul pe Tisa, cât și cu ocazia vizitării unor expoziții  cu trofee de vânătoare la Hotelul „Hunor” din Vasarosnameny. De asemenea participanții s-au bucurat de momente speciale vizitând Parcul Natural Szatmar-Bereg  din Kisar, Castelul Vay  din judetul Szabolcs Szatmar Bereg . Excursia s-a finalizat cu o binemeritată relaxare la Băile Termale și Wellness Szilva din Vasarosnameny.

Această acțiune a constituit și o metodă  de apreciere a programului ”Cel mai tare la reciclare”, astfel toți participanții au primit chestionare de evaluare . Acestea conțin sugestii și propuneri de îmbunătățire care vor fi  folosite atât la următoarea ediție a programului cât și la acțiunile de educație ecologică ce vor fi organizate.

 

Tags: excursie  vasarosnameny  cel mai tare la reciclare  
1211 vizite
Distribuie pe