Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
UniversiDay la Colegiul Național “Doamna Stanca”
Colegiul Național Doamna Stanca  - Marti, 11 Aprilie 2017

Grupul Educativa, în colaborare cu echipa managerială a Colegiului Naţional „Doamna Stanca” Satu Mare, a desfăşurat luni proiectul educaţional UniversiDay.

Proiectul pe care EDUCATIVA l-a  demarat  în acest an şcolar are ca scop facilitarea întâlnirii dintre elevi şi oportunităţile educaţionale locale, regionale, dar şi cele de la nivel naţional sau internaţional.

UNIVERSIDAY  şi-a propus să ajungă în 28 de licee din 14 oraşe şi judeţe diferite, încercând în acest mod să fie cât mai aproape de tineri. În cadrul acestei întâlniri, elevii au ocazia să se întâlnească cu diverşi parteneri din mediul educaţional.

Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, liceul gazdă al evenimentului de la Satu Mare, a invitat şi primit elevi vizitatori şi din Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, oferind astfel oportunitatea şi altor liceeni din oraş de a se informa cu privire la oportunităţi academice sau de voluntariat. Expozanţii au fost reprezentanţi ai unor universităţi, programe de consiliere educaţională şi ONG-uri.

Lista expozanţilor pentru ediţia UniversiDay Satu Mare:

1. The Entrepreneurship Academy

Este prima instituție de învățământ superior din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului. Este fondată de antreprenori și bazată pe profesori care activează în domeniu. Scopul facultății este să educe spiritul antreprenorial al studenților săi, iar valoarea adăugată a acestei instituții o reprezintă învățarea experiențială. EA încearcă să ofere ce e mai bun din tot ce e posibil: practică și teorie din România și din străinătate.

2. UNIVERSALIO- program de consiliere educațională pentru universități de top

Este un serviciu de consiliere educațională ce oferă tinerilor români asistență pentru admiterea la orice universitate din lume cu predare în limba engleză sau franceză, lucrând în principal cu candidați la universitățile de top ale lumii. Consilierii UNIVERSALIO sunt absolvenți de programe internaționale de studii, iar în activitatea de consiliere se bazează atât pe experiența personală a studiului în străinătate, cât și pe foarte multă expertiză profesională.

3. EDMUNDO - program de consiliere gratuită pentru universități din străinătate

Este un serviciu gratuit ce oferă tinerilor români informații, asistență și consiliere pentru a face alegerea potrivită și pentru a fi admiși la una din cele peste 100 universități internaționale partenere. În cei 8 ani de activitate, aproximativ 5.000 de tineri și-au început studiile la una din aceste universități, beneficiind de sprijinul consilierilor. Scopul EDMUNDO este încurajarea și susținerea tinerilor care doresc să învețe și să se dezvolte într-un mediu academic internațional.

4. EDMERICA - program de consiliere educațională pentru SUA

Programul de consultanță educațională creat special pentru studiile în Statele Unite ale Americii. Acest proiect oferă asistență pentru cei interesați de studii de licență, masterale, post-universitare sau cercetare în orice domeniu. EDMERICA îi sprijină pe cei interesați de studiile în Statele Unite prin informații concrete și precise despre toate instituțiile acreditate de învățământ superior din Statele Unite.

5. Opțiuni.ro & Admitere Online - platforme de suport pentru învățământul din România

Platformă online unică în România care permite căutarea, filtrarea și compararea programelor de studiu disponibile în cadrul universităților românești. Scopul OPTIUNI.RO este acela de face un prim pas în consilierea elevilor indecisi în privința domeniilor, orașelor sau universităților la care vor și pot să aplice.

6. INTERACT Club Satu Mare

ONG axata pe beneficiile directe şi indirecte ale lucrului în echipă a liceenilor. Astăzi, peste 200.000 de tineri, din peste 110 ţări aparţin celor peste 8700 cluburi Interact. Ramura a Rotary International, clubul are ca scop conştientizarea şi urmărirea problemelor comunitatii din care face parte. În acest sens, se dezvoltă activităţi de grup, care promovează bunăvoinţa între oameni.

În ziua evenimentului, peste 550 de elevi din Satu Mare au trecut pragul UniversiDay la „Doamna Stanca”, obţinând informaţii despre posibilităţi de studiu, dezvoltare personală sau oportunităţi de voluntariat. 

Tags: universiday  colegiu  national  doamna stanca  
1341 vizite
Distribuie pe