Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „Împreună pentru o societate mai sigură!”, la Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 14 Februarie 2018

Instituţiile M.A.I. din domeniul ordinii publice au iniţiat în luna ianuarie o campanie locală intitulată ,,Împreună pentru o societate mai sigură!” cu scopul de a-şi face cunoscut specificul fiecărei instituţii şi de a încuraja elevii şi publicul larg să fie de partea legii luând atitudine în faţa infracţionalităţii sau chiar îmbrăcând o uniformă de poliţist sau de jandarm, dacă această carieră li se pare atractivă şi potrivită personalităţii lor.

Marţi, 13 ianuarie a.c., campania instituţiilor M.A.I. a ajuns la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I. C. Brătianu, unde peste 100 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au fost implicaţi în activităţile de informare. Reprezentanţii Poliţiei, ai Jandarmeriei, ai Serviciului Teritorial Anticorupţie şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au încercat prin diverse mijloace de prezentare,  să-i introducă în universul meseriei lor, să înţeleagă importanţa fiecărei instituţii şi misiunea specifică a acestora.

Elevii au aflat care sunt infracţiunile ce intră în competenţa Direcţiei Generale Anticorupţie şi cum pot face o sesizare pe acest domeniu, când intervin jandarmii şi de ce este necesară prezenţa acestora în anumite situaţii, care sunt activităţile specifice Poliţiei Naţionale şi când putem apela la serviciile telefonice de urgenţă, dar şi cum pot elevii să se implice în activităţi antidrog cu sprijinul C.P.E.C.A.

Întregul mesaj a fost centrat pe ideea necesităţii de a cunoaşte şi de a respecta legile ţării, ca un pas firesc spre o viaţa şi o carieră de succes. Chiar dacă îmbogăţirea prin comiterea de  infracţiuni poate părea calea spre o viaţă uşoară, lipsită de muncă şi de griji, realitatea dovedeşte că această cale asigură doar un ,,succes” aparent şi tranzitoriu, consecinţele pe termen lung fiind adeseori grave şi ireversibile.

La finalul celor două întâlniri elevii interesaţi să urmeze o instituţie a MAI au fost consiliaţi de poliţiştii şi jandarmii prezenţi, care le-au oferit şi materiale informative privind admiterea la Academia de Poliţie şi la Şcolile de Poliţie, respectiv de Jandarmi.

 

Tags: campanie  elevi  politisti  jandarmi  
1287 vizite
Distribuie pe