Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivitate de premiere la finalul Zilelor „Lucian Blaga”
Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Satu Mare  - Luni, 7 Mai 2018

Luna mai constituie prilej de sărbătoare pentru elevii, cadrele didactice și personalul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”.

Face parte din ethosul instituției și aduce în prim plan o serie de manifestări reunite sub genericul Zilele „Lucian Blaga”, anul acesta la cea de-a XV-a ediție. Este momentul când este aniversat părintele spiritual al şcolii, elevii au prilejul să-și manifeste talentele și aptitudinile, dar și să își evideneeize competențele dobândite în activitatea școlară. Aceste manifestări sunt expresia sentimentului de respect faţă de generaţiile tinere care se pregătesc aici pentru viaţă.

Manifestările au debutat în 3 mai și s-au încheiat în data de 5 mai cu festivitatea de premiere. Programul a constituit un prilej de ample manifestări culturale, artistice și sportive, care s-au derulat pe parcursul a trei zile, iar în data de 5 mai a fost organizată festivitatea de premiere. Un rol deosebit l-au două concursuri județene, la care au participat elevi de la școlile din județ, dar și competițiile sau manifestările artistice organizate cu aportul elevilor școlii.

La deschiderea manifestărilor prezența a fost foarte numeroasă. Au răspuns invitației școlii și au onorat cu prezența prefectul Darius Filip, primarul municipiului Kereskenyi Gabor, viceprimar Doina Feher, inspector școlar general Călin Durla, inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, directori de școli și grădinițe, elevi, părinți, cadre didactice. Au fost premiați cu acest prilej elevii școlii care au obținut rezultate la olimpiade și concursuri, fazele naționale, precum și profesorii care i-au îndrumat.

A urmat un montaj literar-artistic susținut de elevii școlii coordonați de prof. Felicia Donca, în care elevii au prezentat creațiile poetului Lucian Blaga prin care acesta a omagiat lumea satului, urmat de un program muzical susținut de corul școlii coordonat de prof. Rotaru Ionuț. Au fost depuse flori la bustul poetului amplasat în fața școlii, apoi au fost vernisate expozițiile de la standurile amenajate în holul școlii. Ziua de 3 mai s-a încheiat cu organizarea concursului județean interdisciplinar de literatura română și istorie „Istoria oglindită în literatură”.

În data de 4 mai s-au organizat competițiile sportive și concursul județean de creații artistice „Simfonia florilor”.

Programul zilei de 5 mai a debutat cu organizarea Paradei florilor în care elevii din clasele pregătitoare de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, coordonați de doamnele învățătoare au prezentat costume realizate din materiale reciclabile. Elevii coordonați de doamnele învățătoare din clasele I și a II-a au desfășurat jocuri în aer liber, în parcul din apropierea școlii, iar cei din clasa a IV-a au derulat activități de cunoaștere personală.

Fiecare competiție are și câștigători, astfel că programul Zilelor „Lucian Blaga” s-a încheiat sâmbătă, cu festivitatea de premiere planificată la ora 11,00. La festivitate au participat elevii școlii, elevii premiați din celelalte școli ale județului, părinți, cadre didactice și invitați. A fost prezent domnul Radu Roca, vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, iar elevii au avut plăcerea de a primi premii înmânate de dumnealui. De asemenea a fost prezentă doamna inspector școlar de limba și literatura română prof. dr. Natalia Boloș, care a înmânat premii elevilor și cadrelor didactice. Festivitatea de premiere a fost deschisă de domnul director, prof. Ioan Gozar. Au fost prezenți și profesorii coordonatori de activități, care i-au felicitat pe elevii îndrumați.

Au primit premii elevii participanţi la:

Concursul judeţean interdisciplinar de Literatură română şi Istoria românilor „Istoria oglindită în literatură”, coordonat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare.

Concursul județean de creație artistică „Simfonia florilor”.

Portofoliile, aparatele, experimentele realizate de elevii şcolii pentru expozițiile din deschidere.

Lucrările artistice realizate pentru expozițiile „Mirabila sămânță” și „Mirajul culorilor”.

Concursul județean interdisciplinar de limba și literatura română și istorie „Istoria oglindită în literatură”, organizat pentru elevii din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, inițiat de cadrele didactice din școală și coordonat de Inspectoratul Școlar Județean, a ajuns la cea de a VI-a ediție.

Proba de concurs a avut loc în data de 3 mai și a constat într-o probă scrisă constituită din două părți, o parte care a testat cunoșitnțele și competențele dobândite de elevi la disciplina Istorie și o parte în care au fost evaluate cunoștințele și talentul la literatura română ale elevilor. La acest concurs au participat peste 80 de elevi și au fost premiați elevii clasați pe primele locuri, cu premii și mențiuni. Premiile au fost înmânate de doamna inspector școlar de limba și literatura română Natalia Boloș, atât elevilor, cât și cadrelor didactice de limba și literatura română și de istorie care i-au îndrumat pe elevi.

Concursul județean de creații artistice „Simfonia florilor”, organizat pentru elevii claselor Pregătitoare, I, a II-a, a III-a și a IV-a, inițiat de doamna prof. pentru învățământ primar Rodica Corondan în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, s-a derulat în data de 4 mai și a cuprins o probă artistică – realizarea unui panou cu flori printr-o tehnică la alegere și o probă de creație literară, pentru departajare. Participarea s-a realizat cu echipaje constituite din doi elevi care au reprezentat școlile participante. Premierea elevilor s-a bucurat de susținerea unor sponsori, care au oferit elevilor câștigători pachete cadou și a fost realizată de domnul vicepreședinte Radu Roca.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor „Lucian Blaga”, elevii şcolii au realizat mai multe expoziţii, de portofolii, mijloace didactice, aparate și experimnete la disciplinele: fizică, chimie, limba engleză, religie ortodoxă, istorie, matematică. De asemenea au fost premiați elevii din județ care au participat la competițiile sportive de fotbal, cross și alergare de viteză. Un loc deosebit în ansamblul expozițiilor l-au avut creațiile artistice reunite sub genericul „Mirabila sămânță”, pentru care elevii școlii au creat machete ce au ilustrat chipul lui Lucian Blaga sau imagini inspirate din opera sa, realizate din semințe, coordonat de prof. Dina Bolba. De asemenea, creațiile de grafică, pictură și colaj reunite sub genericul „Mirajul culorilor” au dat culoare expozițiilor.

Un stand a fost dedicat colajelor realizate în cadrul concursului „Simfonia florilor”.

Standurile expoziţionale au putut fi vizitate pe parcursul tuturor manifestărilor organizate în cadrul Zilelor „Lucian Blaga”, în perioada 3 – 5 mai.

Toţi participanții la organizarea acestor activităţi merită toate felicitările noastre.

În încheierea manifestărilor, domnul director a adresat, în numele Consiliului de Administrație şi în nume personal, felicitări întregului colectiv al școlii și elevilor și a urat viață lungă școlii și succes elevilor în următoarele etape pe care le au de parcurs.

Tags: final  festivitate  premiere  zile  lucian blaga  
2415 vizite
Distribuie pe