Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania ”Informare acasă! Siguranță în lume!” lansată la Colegiul Național ”Ioan Slavici”
Florin Răchitan  - Vineri, 11 Mai 2018

Un adevărat desant cu multe oficialități de nivel înalt a avut loc vineri la Colegiul Național ”Ioan Slavici”, cu ocazia lansării în județul Satu Mare a campaniei ”Informare acasă! Siguranță în lume”!

Este vorba despre o campanie derulată la nivel național de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu autoritățile publice locale ce aparțin de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții, cu scopul de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

Având în vedere diversitatea de vârstă și de ocupație a potențialilor migranți, fie în calitate de lucrători sau în cea de elev ori student, s-a stabilit ca prima etapă a campaniei să se adreseze populației școlare și universitare, în perioada mai-iunie. Cea de a II-a etapă, dedicată informării și prevenției adulților care doresc să muncească în afara granițelor țării, în domeniul serviciilor, în special agricultură, urmează să se desfășoare în perioada septembrie-octombrie, cu sprijinul consiliilor județene și al unităților administrativ-teritoriale.




Astfel, în prima etapă, a pornit o caravană a campaniei în fiecare județ, în care, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene, se realizează întâlniri cu reprezentanții grupului țintă, iar fiecare instituție parteneră prezintă aspectele specifice.




Una dintre cele mai mari instituții de învățământ din județul nostru, Colegiul Național ”Ioan Slavici” a fost ales pentru lansarea la Satu Mare a campaniei, la eveniment participând un mare număr de elevi, care au fost informați despre oportunitățile, cadrul legislativ, dar și potențialele pericolele sau riscurile pe care și le asumă dacă doresc să-și continue studiile sau să lucreze în diferite țări ale Uniunii Europene.

Alături de reprezentanții autorităților locale și județene, informările au fost susținute și au răspuns la întrebările elevilor ministrul Tineretului și Sportului, sătmăreanca Ioana Bran, secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, orădeanca Lilla Debelka, precum și consulul general al României la Gyula – Ungaria, Florin Trandafir Vasiloni, dar și fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul sătmărean Gabriel Leș.










Tags: campanie  informare  colegiu  slavici  
1734 vizite
Distribuie pe