Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grădină Botanică amenajată în curtea Colegiului „Ioan Slavici”
Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare  - Joi, 18 Octombrie 2018

În primăvara acestui an, în curtea Colegiul Național „Ioan Slavici” s-a amenajat o mini-Grădină Botanică cu scopul de a facilita identificarea, recunoașterea și studiul plantelor perene de către elevii liceului.

Demersul s-a realizat cu sprijinul d-lui Marius Cionca, patronul firmei Grădini ornamentale care ne-a oferit primii puieți de plante, grădina fiind ulterior îmbogățită cu specii aduse de elevii și profesorii acestui colegiu.

Inițial, d-na profesor Monica Pădureanu a înființat împreună cu clasa a XI-a A (profil științele naturii) o grădină de plante medicinale (mentă, salvie, levănțică, roiniță), iar apoi conceptul a fost extins și dezvoltat, obținându-se această inedită grădină botanică de care elevii sunt foarte încântați. Acest proiect a fost apreciat și premiat cu Premiul de Excelență la Seminarul Național al Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din 29 septembrie a.c.

De asemenea, Colegiul Național „Ioan Slavici” a primit un trofeu și un  nou Steag Verde ca urmarea a recunoașterii valorii activităților ecologice desfășurate în cadrul liceului și în urma celei de a șaptea reevaluări.

În acest colegiu, 24 de profesori fac parte din Comitetul Eco-Școală, iar clasele au fiecare câte 2 reprezentanți-Eco care se implică în mod activ, alături de colegii lor, la diversele activități cu tematică ecologică, desfășurate în conformitate cu succesiunea evenimentelor din calendarul ecologic.

Temele majore ale acestui an școlar sunt „Spune STOP schimbărilor climatice!” și „Susținem lumea!”.

Tags: gradina botanica  curte  colegiu  
1514 vizite
Distribuie pe