Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Reprezentanții AJOFM i-au vizitat pe elevii Liceului Tehnologic „Unio-Traian Vuia”
Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia”  - Luni, 15 Aprilie 2019

În cadrul activităților propuse pentru Săptămâna Altfel „Să știi mai multe, să fii mai bun”, luni,  la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” a avut loc o activitate de informare și consiliere care îi vizează pe elevii claselor terminale.

Pentru a le oferi elevilor cele mai bune și concrete informații au fost invitați reprezentanți ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă ( AJOFM) Satu Mare.

Reprezentanții instituției desfășoară această campanie de informare cu scopul de a face cunoscute numeroasele beneficii tinerilor absolvenți privind serviciile Legii 76/2002.

Au avut loc discuții cu viitorii absolvenți privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, prevederile legale privind indemnizația de șomaj și convențiile pe care un angajator le poate încheia dacă încadrează absolvenți; cursurile de formare profesională; modalitatea de întocmire a unui CV; modul de prezentare la interviu; oferta de locuri de muncă vacante în județ și în străinătate.

Cu această ocazie se urmăreşte creşterea şanselor de ocupare prin activitatea de informare, consiliere şi orientare profesională a elevilor din învăţământul preuniversitar.

Activitatea cu titlul reprezentativ „Azi elevi, mâine angajați” a avut un impact pozitiv asupra elevilor care au aflat soluții optime în vederea integrării pe piața muncii.

Activitatea a fost sprijinită de domnul director prof. dr. Popescu Vlaicu, de consilierul educativ Claudia Moldovan și de profesorul consilier Raluca Șimoni.

922 vizite
Distribuie pe