Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la Școala „Grigore Moisil” au fost polițiști pentru o zi
Poliția Satu Mare  - Vineri, 19 Aprilie 2019

Joi, 18 aprilie a.c., polițiștii sătmăreni din structurile poliție rutieră și prevenire au răspuns ,,prezent” invitației realizată de către elevii din ciclul primar ai  Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” Satu Mare de a organiza o activitate pe linia prevenirii accidentelor rutiere.

Devenind mici polițiști pentru o zi , elevii coordonați de profesor învățământ primar Pop  Loredana și-au asumat foarte bine rolul de a promova, în rândul conducătorilor auto,  prin distribuirea unor emoticoane, mesajul ,,Alege viața! Ai grijă de viața ta și a celorlalți!”

După o informare în prealabil cu privire la semnificația unor indicatoare rutiere, regulile de circulație care trebuie respectate ca participant al traficului rutier în calitate de pieton, dar și în calitate de conducător al unui autovehicul și pentru a se asigura caracterul practic – aplicativ al cunoștințelor însușite, activitatea a continuat în stradă, unde polițiști și-au exercitat atribuțiile pe linie rutieră, explicând pe larg procedura opririi unui autovehicul, controlul actelor și aplicarea sancțiunilor, acolo unde a fost cazul.

Emoticoanele cu zâmbet realizate de către elevi,  cu mesajul ,,Pentru că ai condus prudent, îți mulțumesc!”,  au fost împărțite conducătorilor auto care, la controlul de rutină, s-au dovedit buni participanți ai traficului rutier, primind totodată aplauzele și încurajările celor mici de a menține aceeași conduită exemplară și pe viitor.

Pentru șoferii care nu aveau centura pusă sau au încălcat o altă regulă de circulație, elevii au pregătit emoticoane cu fețe triste, având mesajul ,, Te rog fii mai precaut”!. S-a dorit astfel tragerea unui semnal de alarmă referitor la prevenirea accidentelor de circulație, pornind de la realitatea constatată: majoritatea victimelor sunt persoane minore. Faptul că avertismentul a venit din partea unui școlar din ciclul primar prin intermediul unui emoticon cu față tristă a avut rolul de a sensibiliza conducătorii auto, care în fața participanților și-au luat angajamentul de a respecta mesajul transmis ,,Alege viața! Ai grijă de viața ta și a celorlalți!”.

Prin demararea unei astfel de activități, realizată de polițiștii sătmăreni împreună cu cei mai mici elevi ai Școlii Gimnaziale,,Grigore Moisil” Satu Mare, s-a încercat sensibilizarea unei categorii a publicului larg – conducătorii auto cu privire la semnificația, valoarea pe care trebuie să o acordăm vieții și cu privire la importanța conștientizării prevenirii accidentelor de circulație.

Tags: elevi  politisti  
1458 vizite
Distribuie pe