Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania de prevenire „Dă-i libertatea! Nu-i plăti exploatarea”, la Școala „Vasile Lucaciu”
Poliția Satu Mare  - Luni, 18 Noiembrie 2019

Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor reprezintă o prioritate națională în domeniul prevenirii, dar și o prioritate stabilită la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare. 

În acest context, polițiștii sătmăreni din structurile prevenire și ordine publică – proximitate, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu” Satu Mare în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane DĂ-I LIBERTATEA! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!

Activitățile realizate în unitatea școlară au vizat creșterea gradului de conștientizare în rândul minorilor, persoane vulnerabile, aflate în risc cu privire la traficul de ființe umane în scopul exploatării prin cerșetorie. Discuțiile libere, dar mai ales filmul documentar prezentat au captat atenția tinerilor, imaginea campaniei fiind cântărețul Alex Velea, care a moderat întreg filmul documentar.

Mesajul transmis prin intermediul filmului documentar ,,banii tăi ajung din mâna cerșetorului …în buzunarul traficantului” a fost transmis într-o manieră interactivă, apelându-se la relatarea unor povești de viață reale, sugestiv prezentate de artistul Alex Velea, îndrăgit de tineri.

S-a urmărit atât sensibilizarea tinerilor privind riscurile și implicațiile exploatării prin cerșetorie, cât și informarea cu privire la dimensiunea și formele de manifestare ale acestui fenomen.

Măsurile legale de prevenire și mai ales de  stopare a acestui fenomen au fost abordate de către polițiștii și jandarmii prezenți la întâlnirile cu elevii, adaptat particularităților de vârstă și pe baza informațiilor și a experienței de viață a tinerilor, la care s-a făcut apel , pornindu-se de la premisa că implicarea în vederea reducerea numărului de informații inexacte și ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului este foarte importantă.

Activități similare se  vor desfășura pe întreg parcursul anului școlar cu aportul reprezentanților celor trei instituții implicate în prevenirea și combaterea exploatării prin cerșetorie a minorului.

1395 vizite
Distribuie pe