Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Laborator Virtual în cadrul proiectului „Realitatea Virtuală unește Carpații: Laboratoarele școlare interactive”
SM Online  - Vineri, 14 Mai 2021

În 12 mai 2021, a avut loc conferința de presă de lansare a Laboratorului Virtual, eveniment cheie al proiectului 2Soft/1.1/137 „Realitatea virtuală uneste Carpații: Laboratoarele școlare interactive”finantat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 (www.ro-ua.net) program finantat de Uniunea Europeana.

Proiectul este implementat în comun cu doi parteneri din Ucraina:

Lider de Proiect: Communal Enterprise "Agency of Regional Development and Cross-Border Cooperation "Transcarpathia" of Zakarpattya Oblast Council"- Ucraina

Partener: Department of Education of Tyachivskyi District State Administration-Ucraina

La eveniment au participat:

Managerii KP „Agenția pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră” Zakarpattia „Consiliul Regional Zakarpattia”, care este Liderul de Proiect.

Dl Mykhailo Dankanych, d-na Ganna Tsimbolynets, d-na Mariia Man.

Managerii de proiect a celor doua scoli pilot din partea Romaniei, Mariana Geta Salagean-manager proiect  si Cziprok Claudia Danilea director la Scoala Gimnaziala Mircea Eliade Satu Mare si Gherman Danut Gheorghe Chirila director la Liceul Tehnologic Anghel Saligny Turt jud Satu Mare.

Ne-au onorat cu prezenta si invitatii de onoare, Cozma Adrian deputat PNL, Anisoara Boitor Inspector Scolar Judetean Satu Mare, Stan Gheorghe Viceprimar Satu Mare, Romeo Pop Consilier Judetean, Irimie Ioan Primar Turt.

Au participat si alti invitati, directori ai institutiilor de invatamant din Satu Mare si  reprezentanții mass-media.

În cadrul conferintei, au fost discutate particularitățile implementării proiectului, perspectivele dezvoltării inovatoare a educației în școlile pilot .

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta capacitățile școlilor secundare    pentru creșterea motivației  și a performanței elevilor (7-17 ani), îmbunătățirea calității educației prin parteneriat, inovații și tehnologii educaționale interactive în comunitățile de frontieră din județul Satu Mare și Regiunea Transcarpatia.

Obiective specific:

Obiectivul specific 1: este de a integra inovațiile și tehnologiile didactice bazate pe TIC (VIRTUAL LAB bazat pe realități virtuale și augmentate, limbaj de programare SCRATCH) în programele curriculare și activitățile extracurriculare ale 4 școoli pilot în comunitățile de frontieră din România și Ucraina.

Obiectivul specific 2: este de a îmbunătăți abilitățile profesorilor din regiunea proiectului (și anume, personalul didactic al școlilor-pilot pentru VIRTUAL LAB, și invitați profesorii informatici din alte școli ale regiunilor țintă pentru SCRATCH) în aplicarea tehnologiilor inovatoare bazate pe TIC, metode de interacțiune cu elevii în procesul de predare curriculară și extracurriculară

Obiectivul specific 3: este de a organiza cooperarea transfrontalieră între instituțiile de învățământ / autoritățile / profesioniștii care vizează creșterea eficienței și îmbunătățirea calității educației în regiunile de frontieră din România și Ucraina.

Incepand de azi, metodele de predare la clasa vor fi imbunatatite cu ajutorul tehnologiei de Realitate Virtuala si Pedagogie Virtuala.

Imaginați-vă că în timp ce esti elev si investi la școală la ora de Biologie profesorul spune:
- Puneț-va ochelari de realitate virtuală, astăzi explorăm sistemul circulator al corpului uman!
Îți pui ochelari și vezi corpurile roșii mișcându-se în interiorul vaselor, cum funcționează valvele inimii, cum se umple sângele cu oxigen etc.

Și data viitoare, profesorul de fizică va prezinta cum arată interacțiunea moleculelor de diferite substanțe  și vezi totul la nivel molecular, cum ar fi sa te „micsorezi” de milioane de ori.

Și apoi la geografie poți „merge” prin jungla amazoniană sau deșerturile Africii fără să ieși în afara sălii de clasă. Crezi, ar fi mai interesant procesul de învățare pentru tine?

Pentru că in acest mod vom preda la scolile pilot care au implementat acest proiect educational  innovator din judetul Satu Mare.

Bugetul total al proiectului este de 332.580,5 EUR (1.566.454,16 lei), din care contribuția UE este de 299.286,85 euro (1.409.641,06 lei), din care bugetul pentru scolile din Romania este de 165.644 EUR (780.183,24 lei). Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

2656 vizite
Distribuie pe