Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Ziua purtării bebeluşilor” la Satu Mare
Penina Cirţ  - Joi, 24 Septembrie 2009

Zeci de sătmărence, cu bebeluşi în braţe, au participat joi la un marş organizat în premieră la Satu Mare de Clubul Mămicilor.

Legaţi în eşarfe sau în materiale special confecţionate, bebeluşii au fost purtaţi de mămicile lor într-o plimbare plăcută, cu scopuri practice.

 

Defilarea a început la ora 11 din faţa Grădinii Romei, destinaţia fiind centrul oraşului, unde cei interesaţi au putut afla modalităţile corecte prin care copilul poate fi purtat în braţe.

 

Clubul Mămicilor din Satu Mare s-a alăturat anul trecut Organizaţiei Internaţionale Babywearing, iar în perioada 21-28 septembrie marşuri asemănătoare se organizează în multe ţări din lume, iar în România în alte cinci oraşe.

 

Acest eveniment s-a născut din considerentul că purtarea bebeluşilor este un lucru pozitiv în relaţia părinte-copil, eşarfele şi accesoriilor port-bebe prind copilul de trupul părintelui, lăsând astfel mâinile libere. Contactul corporal este o nevoie de bază a copilului, în urma căruia ei devin mai liniştiţi, mai echilibraţi şi plâng mai rar.
 

 

Singurul tătic participant la eveniment a fost consilierul local Turos Lorand. Acesta a venit împreună cu soţia şi băieţelul lor în vârstă de trei luni.



„Este primul meu copil şi abia acum încep să simt problemele pe care le implică circulaţia cu el prin centrul oraşului, de exemplu. E imposibil să-l porţi în cărucior, deoarece drumurile sunt proaste şi conducătorii auto parchează aiurea pe străzi. Purtatul în marsupiu e foarte comod şi pentru noi, dar şi pentru el. Doarme mai liniştit decât în cărucior” - spune consilierul Turos.


 

Clubul Mămicilor este înfiinţat la Satu Mare de anul trecut şi organizează săptămânal întâlniri cu mămici sau viitoare mămici, pe strada Wolfenbuttel nr. 36.


Tags: bebelusi  ziua  purtare  
2689 vizite
Distribuie pe