Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școala siguranței TEDI la ”Ion Creangă” din Satu Mare
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 18 Mai 2022

Școala Siguranței TEDI este un program implementat la nivel național, în județul nostru prin Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare - Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității fiind implementat  în unitațile școlare sătmărene, la clasele I.

TEDI, personajul principal al programului educativ, încurajează cadrele didactice, polițiștii, părinții să desfășoare cât mai multe activități pe tema siguranței astfel încât cei mici, prin joc, să își însușească cât mai multe informații noi și utile pentru creșterea siguranței lor în drum spre școală, la școală, în mediul online, în traficul rutier sau atunci când sunt singuri acasă.

În acest context, la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Satu Mare, polițiștii din structura prevenire s-au întâlnit cu elevii clasei I, coordonați de către doamna învațătoare Pop Margareta și cu blogger-ul Ana Arau, invitata specială a lui Tedi. Bineînțeles, prin intermediul mediului online, Tedi, prietenul nostru al tuturor, ne-a adus bucurie și mult dinamism prin participarea la întâlnirea cu elevii.

Tema abordată de către echipa de specialiști a fost ,,Mersul în siguranță pe bicicletă,, vizând calitatea de participant la traficul rutier al elevilor, în postura de biciclist. Pe parcursul întâlniri, împreună cu Tedi și invitații lui s-au reactualizat, prin joc, informațile însușite de către elevi în domeniul abordat, pe parcursul celorlalte activități desfășurate sub coordonarea doamnei învățătoare.

Pentru o mai bună înțelegere, practică, a tuturor noțiunilor, în cadrul activității s-au folosit biciclete, piste pentru biciclete, semafoare, un orășel cu semne de circulație, trecere de pietoni, echipamentul unui biciclist și veste reflectorizante, materiale care au facilitat joaca și însușirea unor noi informații pentru a fi în siguranță când mergem pe bicicletă. Elevii au cântat cântecelul ,,Bicicleta lui Gigel”, au lucrat în echipe, au descoperit adevărul sau falsitatea unor noțiuni cheie, au vizionat prezentarea ppt a unui elev din clasa a IV-a și au realizat desene minunate despre locul unde se plimbă ei cu bicicleta: parcurile cu piste de bicicletă și curtea casei sau a blocului, desene pe care elevii le vor trimite lui Tedi în semn de mulțumire că s-a alăturat acestei întâlniri.

Invitata lui Tedi și a elevilor, blogger-ul Anca Arau le-a împărtășit participanților din experiența ei ca mamă de copii, care circulă pe bicicletă, despre importanța de a avea cât mai multe informații și a le respecta, pentru a fi în siguranță ca biciclist.

La final, în aplauzele tuturor s-au primit cadourile trimise de către Tedi și toată lumea s-a felicitat pentru implicarea și participarea activă în întâlnirea desfășurată.

Tedi, protagonistul întâlnirii, a apreciat întreaga sesiune printr-un mare LIKE.

1174 vizite
Distribuie pe