Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activități preventive ale polițiștilor în centrele familiale din județul Satu Mare
Poliția Satu Mare  - Luni, 18 Iulie 2022

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul  Siguranță Școlară, în parteneriat cu reprezentanții ANITP -  Centrul Regional Oradea au fost prezenți în mijlocul tinerilor din cadrul CAIVTPANE ANDREI Satu Mare, a tinerilor din cadrul Casei de tip Familial ANA și celor din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Hurezu Mare.

Tematica abordată a vizat domeniul consumului și traficului de substanțe interzise, consecințele și riscurile acestor comportamente de risc, cu tangență vizând vulnerabilitatea statutului de victimă și a traficului de persoane.

Îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor și prin conștientizarea riscurilor pe care și le asumă consumatorii de tutun, alcool și droguri a fost dezideratul propus de specialiștii prezenți la întâlnirea cu tinerii din sistemul de protecție, tineri vulnerabili, aflați în situații de risc.

Consumul acestor substanțe interzise are ca și consecință și instalarea unor vulnerabilități de care anumite persoane, cum sunt cele din rețelele de trafic de persoane pot să le intuiască și să le exploateze în scop personal, în detrimentul celor care ajung în această postură și cu reale implicații penale. Despre aceste vulnerabilități, riscuri care pot deveni cauze ale traficului de persoane le-a vorbit celor prezenți, reprezentanta ANITP – Centrul Regional Oradea, expunând în cadrul discuțiilor libere toată problematica acestui domeniu.

Cum facem față situațiilor de risc ?

La cine apelăm pentru ajutor, informare, consiliere?

Cum prevenim astfel de comportamente și situații de risc?  au fost câteva întrebări la care polițiștii și reprezentanții ANITP au răspuns, apelând la exemple concludente, adaptate particularităților de vârstă și individuale.

Mesajele preventive redate în desenele realizate de tinerii participanți la întâlnire au relevat întreaga problematică și dramatismului consumului de substanțe interzise.

Speranța, încrederea în faptul că NU EȘTI SINGUR!

                                      EXISTĂ SCĂPARE!

                                      POȚI STOPA ZIDUL INDIFERENȚEI!

au fost devizele tinerilor.

Contăm pe faptul ca aceste devize să ajungă să fie cunoscute de cât mai multă lume, pentru că a PREVENI este cheia pentru o comunitate mai sigură, mai responsabilă.

922 vizite
Distribuie pe