Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activități preventive în rândul adolescenților aflați în tabăra de vară din Odoreu
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 26 Iulie 2023

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Postul de Poliție Odoreu, au fost prezenți ieri între adolescenții aflați în tabăra de vară de la Odoreu, la invitația preoților din cadrul Parohiei Ortodoxe Sfinții Apostoli Petru și Pavel Satu Mare: preot paroh Dr. Dorel Silaghi și preot slujitor Dr. Ovidiu Fărcaș. 

             

Tinerii prezenți în tabără, au avut prilejul să adreseze polițiștilor întrebări atât privind specificul profesiei de polițist, cât și privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să-și aleagă pe viitor această meserie nobilă.

Și pentru că la vârsta adolescenței grupul de prieteni are o mare influență asupra modului lor de a gândi, a simți și a se comporta, discuțiile nu au putut să ocolească subiecte precum: puterea grupului de prieteni, modalități asertive de relaționare cu grupul de egali și impunerea unor limite în relațiile cu aceștia, luarea deciziilor cu privire la propria persoană în concordanță cu propriile valori și înțelegerea faptului că pentru a fi acceptat de un grup de prieteni nu înseamnă că trebuie să faci tot ceea face sau ce zice grupul de egali, fără a analiza dacă un lucru îți face bine sau dimpotrivă ar putea să aibă consecințe negative asupra ta.

Discuțiile nu au ocolit nici subiecte precum violența, bullying-ul sau consumul de droguri, accentul fiind pus pe faptul că în viață fiecare trebuie să facem alegerile pe care le considerăm cele mai potrivite pentru noi și că nu e recomandat să reacționăm sub impulsul momentului. Tinerii nu trebuie să uite că alegerile pe care le fac le influențează viitorul și că o alegere greșită poate avea consecințe negative asupra lor, nu doar pe termen scurt cât și pe termen lung, fiind nevoie de multe ori de un efort deosebit atât din partea lor cât și a celor apropiați, pentru a-i ajuta să se redreseze.

Stă în puterea fiecărui adolescent, să facă din această perioadă frumoasă din viață, o perioadă de care să-și amintească mereu cu drag, o perioadă în care să-și creioneze un viitor frumos sau dimpotrivă o perioadă care să le cauzeze multă suferință.

Iar noi polițiștii, alături de familie, școală sau biserică, îi asigurăm de tot sprijinul pentru ca ei să trăiască într-o lume sigură, în care să se poată dezvolta frumos, în funcție de particularitățile individuale ale fiecăruia.

811 vizite
Distribuie pe