Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asociația ”Acces la Viitor” aduce biciclete în toate școlile din județul Satu Mare
Asociația Acces la Viitor  - Joi, 21 Septembrie 2023

Asociația Acces la Viitor, alături de partenerii proiectului: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la o nouă ediție #acces2edu #go2school, un program educațional pentru reducerea fenomenului de abandon școlar și promovarea educației în rândul tuturor școlarilor.

Despre abandonul școlar se tot vorbește în ultima vreme ca fiind un fenomen ce afectează toate școlile din lume și din păcate, în această situație pot fi și cele din județul Satu Mare. Sistemul educațional caută resurse și rezolvarea acestei situații, însă din cauza factorilor multipi, este destul de greu să ajungă la rezultate convenabile. Pentru că vrem să le oferim copiilor în risc de abandon școlar o motivație în plus să nu renunțe la educație, aducem ,,Puterea Bicicletei” și buna-dispoziție în toate școlile din județul Satu Mare, printr-o nouă ediție #acces2edu #go2school.

În proiectul din acest an s-au înscris 20 de unități școlare din județul Satu Mare, cu peste 50 de cadre didactice și 1.153 de elevi, iar cu sprijinul întregii comunități vom face și în anul școlar 2023-2024 școala mai frumoasă și mai îndrăgită.

Sunt trei activități principale care se vor derula pe parcursul întregului an școlar și toate pun în prim plan ,,Puterea Bicicletei”, cu scopul de a-i face pe copii să vină mai cu drag la școală.

#acces2edu

În perioada 22.09 – 30.10.2023, toți sătmărenii ,,Pedalează pentru Educație”

Sunt 10 școli beneficiare ale ediției din acest an, fiecare școală urmând să primească în dar câte 2 biciclete (Premiu Special), Acestea vor fi oferite copiilor spre folosință, drept recompensă fie pentru că și-au îmbunătățit situația la învățătură fie pentru a fi un mijloc de transport ce să-i poarte spre școală. Școlile din acest an sunt: Școlile Gimnaziale Nr.1 Carei, Viile Satu Mare, Moftin și ,,Mircea Eliade " Satu Mare; Liceele Tehnologice Livada, Turț, Tășnad și ,,Iuliu Maniu " Carei; Liceele Sportiv și Arte ,,Aurel Popp" Satu Mare. Cu cele 25 de școli beneficiare ale edițiilor anterioare, putem spune că vom avea cel puțin 70 de școlari motivați să vină la școală.

Însă pentru a ajunge la Premiul Special, avem nevoie de sprijinul întregii comunități. Sunt 20.000 de kilometri puși în joc, care trebuie pedalați pentru a fi transformați de sponsori în Premii Speciale, 1 bicicletă = 1.000 km. pedalați.

Vineri, 22 septembrie 2023, de la ora 14.00, în Galeria Shopping City Satu Mare, lângă InfoPoint, facem echipele pentru #all4bike și dăm STARTUL LA PEDALAT. Invităm toți sătmărenii, copii și adulți, să se alăture cauzei și să pedaleze, fie pe bicicletele statice ce vor staționa timp de o lună în locul menționat ori fie pot trimită pe Messenger (la pagina Asociației Acces La Viitor), traseele realizate. Avem nevoie de:

- 10.000 km la #rotary4bike,

-   3.000 km la #drcoica4bike,

-   2.000 km la #zollner4bike,

-   2.000 km la #polipol4bike,

-   2.000 km la #galant4bike,

-   1.000 km la #intermedierism4bike.

Termenul limită la pedalat este 30 octombrie 2023 pentru ca la începutul lunii noiembrie să oferim premiile școlilor benefiare, în cadrul Galei ,,Pas spre Viitor”.

#go2school

Este o campanie de promovare a educației ce pune școala în valoare cu un concurs de mesaje.

Ducem bucuria în școli cu un alt Premiu, 1 bicicletă statică pentru școala câștigătoare, pe care toți elevii ei pot pedala în pauze. Campania se desfășoară pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor, în perioada 15.12.2023-15.05.2024, având 5 runde de concurs și 5 premii, biciclete statice. Câștigătorul este desemnat prin numărul de aprecieri primite la mesaj.

#safe2bike

O campanie de educație rutieră realizată în parteneriat cu IPJ Satu Mare

Pentru că aducem bicicleta în prim plan, vrem ca toți copiii să circule regulamentar. Toate școlile înscrise în proiect, în perioada 15.01 – 15.05.2024 vor avea parte de o oră de educație rutieră, alături de reprezentanții Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare care le vor vorbi copiilor despre regulile rutiere, cum trebuie să circule corect și în siguranță în trafic.

1202 vizite
Distribuie pe