Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Exemple de bune practici care inspiră, prezentate la finalul proiectului ”Conexiune Interetnică” la Turulung
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 29 Noiembrie 2023

Angajații primăriei și ai școlii din Turulung, respectiv ai Centrului comunitar „Sf. Martin de Tours” au prezentat activități, acțiuni și programe care facilitează eficient interacțiunea dintre membrii comunității.

Specialiști în administrația publică, cadre didactice și experți în domeniul serviciilor sociale au participat ieri, la seminarul organizat în sala de ședințe a Primăriei Comunei Turulung. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Conexiune Interetnică”, implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu primăria și școala din Turulung.  

Scopul seminarului a fost prezentarea activităților derulate cu succes, a bunelor practici din cadrul proiectului, oferind sursă de inspirație și pentru alți specialiști locali.

În prima parte a evenimentului, Boros Ioan, manager de proiect a familiarizat publicul cu principalele obiective ale proiectului, respectiv cu activitățile care contribuie la realizarea obiectivelor asumate. Boros Ioan a menționat ca exemplu de bune practici activitatea grupului de inițiativă format în cadrul proiectului, având doar cuvinte de laudă la adresa mămicilor care fac parte din grup și care se implică voluntar, cu drag și cu multă conștiinciozitate în toate acțiunile și evenimentele comunitare derulate.

Consilierul primarului, Kovács István, le-a vorbit celor prezenți despre rolul autorității locale în acest proiect. Specialistul în administrație publică a afirmat că asfaltarea terenului de sport al școlii, cele patru acțiuni comunitare de curățenie, precum și cele două concursuri de gătit au fost inițiative de succes care au contribuit la o mai bună colaborare a localnicilor de etnii diferite.

Învățătoarea Maier Enikő le-a prezentat specialiștilor din sală Programul de Instruire Complexă (PIC), o metodă utilizată de mai mulți ani, cu rezultate deosebite, în cadrul Școlii Gimnaziale Turulung. Datorită proiectului sus-menționat, noi cadre didactice au avut posibilitatea să se familiarizeze cu acest program. Învățătoarea a susținut că eficiența acestei metode o observă zi de zi, în cadrul activității sale didactice. Ea este convinsă, că metoda PIC nu presupune doar o simplă activitate de grup, ci este o activitate comună, în echipă, la care fiecare participant contribuie cu ceva. Întărirea pozitivă are un rol important în PIC, metodă care se bazează pe principiul că fiecare copil are un har, un talent.

La finalul evenimentului, participanții au vizitat vernisajul foto deschis la Școala Gimnazială Turulung pentru a admira cele mai reușite fotografii realizate de elevi ai școlii, dintre care unii și beneficiari ai Centrului „Sf. Martin” al Caritas, cu ocazia cursului de inițiere în fotografie care a avut loc în luna iulie a acestui an.

Vernisajul foto, precum și seminarul de diseminare de bune practici a fost organizat în cadrul proiectului „Conexiune Interetnică”, un proiect derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate.

1046 vizite
Distribuie pe