Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dințișoriada 2024 la final
Asociația Acces la Viitor  - Marti, 23 Aprilie 2024

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Shopping City Satu Mare, vă invită la închiderea proiectului ,,Dințișoriada" joi, 25 aprilie 2024, de la ora 11.30, în galeria Shopping City Satu Mare.

Dințișoriada a pornit la drum în 2013 când, în cadrul proiectului ,,Jocuri de Copii" am adus în atenția preșcolarilor sătmăreni importanța educației dentare, dar și informații despre aspecte care-i sperie la prima vedere, precum situațiile în care este necesară purtarea unui aparat dentar.

Nu mai puțin de 592 de copii din județul Satu Mare, cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 ani, au făcut cunoștință atunci cu medicii dentiști incluși în proiect, de la care au învățat tehnica adecvată de periaj și au întâlnit-o pe Zâna Măseluță.

Dupa 10 ani am reluat acest proiect adăugând elemente noi de educație interactivă pe înțelesul copiilor.

Zece instituții școlare din județul Satu Mare ne-au acceptat provocarea și i-au adus pe micuți în noua DINȚIȘORIADA. Acestea sunt:  Grădinițele cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată", ,,Mondiala", Nr.9, ,,Voinicelul" și Doba, precum și Scolile Gimnaziale ,,Avram Iancu", ,,Mircea Eliade", ,,Lucian Blaga" și clasele pregătitoare de la Liceele Reformat și Sportiv Satu Mare. 533 de copii, școlari și preșcolari, sub îndrumarea cadrelor didactice participante la proiect au desfășurat în perioada 18 martie – 19 aprilie 2024, la grupă/clasă, timp de o săptămână, activitățile cu caracter educativ ale campaniei. 

Acestea pot fi urmărite pe Facebook, în Grupul Dințișoriada: https://www.facebook.com/groups/354670214011427

Ca să fim pe placul celor mici, am introdus în program:

-        o poveste adaptată cu dințișori eroi cu scopul de a vizualiza și contientiza mai bine, problema abordată, de a face cu ușurință disticția dintre bine și rău când este vorba de propria dantură,

-        jocuri interactive la panoul campaniei prin care să le stimulăm curiozitatea și să îi determinăm pe beneficiarii campaniei, să fie perseverenți în propriile abilități,

-        un dans ,,Dințișoriada" ce să contribuie la formarea deprinderilor periajului dentar cu miscari care imită spălatul pe dinți.

... iar pentru fiecare activitate, am adus câte o personalitate ce să îi însoțească în tărâmul magic. Au fost zi de zi alături de copii în Dințișoriada:

-        Anamaria Chiorean, alias Oli Povestitorul;

-     medicul dentist, Lorena Silaghi, alias Doctorița Dințișorica;

-  antrenoarele Brigitte și Ana, care au reușit să pună pe ritm și să transforme într-o coregrafie dansantă, activitatea zilnică de periaj dentar în ,,Dansul Dințișoriada".

Vă invităm așadar la închiderea proiectului unde așteptăm peste 300 de copii, cadre didactice, parteneri și colaboratori. Copii ne vor zâmbi pentru a vedea rezultatul campaniei ,,Dințișorilor Strălucitori" si vor dansa ,,Dansul Dințișoriada" învățat în timpul campaniei.

1061 vizite
Distribuie pe