Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Evenimente antidrog în tot județul Satu Mare
CPECA Satu Mare  - Marti, 25 Iunie 2024

În perioada 19-26 iunie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare, în parteneriat cu Biroul de Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenirea a Criminalității Satu Mare, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare,  Penitenciarul Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, au desfășurat o serie de evenimente de prevenire a consumului și traficului ilicit de droguri.


Astfel, la prima activitate organizată miercuri, 19 iunie, la Primăria Municipiului Carei, sub egida ”Cooperarea interinstituțională în prevenirea și intervenția în consumul și traficul de droguri în municipiul Carei și zonele limitrofe”, au participat reprezentanți ai autorităților locale și instituțiilor publice din municipiul Carei și zonele limitrofe: Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală Carei, Poliția Municipiului Carei, Poliția de Frontieră Carei, asistenți sociali din cadrul Spitalului Municipal Carei și primăriile din apropierea municipiului Carei.  

Activitatea a avut ca scop crearea unui cadru de dialog, precum și facilitarea colaborării interinstituționale pe plan local, evidențiindu-se rolul fiecărei instituții și găsirea unor modalități specifice de intervenție pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri în comunitate.

Evenimentele de marcare a “Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri“ au continuat cu organizarea, în data de 20 iunie, a unei activități de informare și conștientizare a deținuților din Penitenciarul Satu Mare cu privire la riscurile asociate consumului de droguri, iar în data de 25 iunie, în orașul Negrești-Oaș s-a desfășurat ”Târgul Serviciilor de Prevenire și Asistență în domeniul Drogurilor”.

În data de 7 decembrie 1987, Adunarea Generală a O.N.U. a decis ca ziua de 26 iunie să fie celebrată ca “Zi internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri“, ca expresie a determinării O.N.U. de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.




 

1221 vizite
Distribuie pe