Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Înscrieri în grupele de școală profesională duală susținute de compania Continental la Carei și Satu Mare
Continental Romania  - Luni, 1 Iulie 2024

O nouă oportunitate pentru elevii care vor să învețe o meserie se ivește: înscrierea la Școala Profesională Duală, care începe astăzi. Continental, companie tehnologică, susține sistemul de învățământ dual, încă de la reînființarea acestuia, din 2012. 

Continental este inițiator al reintroducerii educației profesionale în sistemul de învățământ. În cei 12 ani care au trecut de atunci peste 700 de elevi au urmat stagii de practică în sediile Continental din Carei, Timișoara, Brașov și Sibiu, iar mulți dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie ale companiei. Pentru anul școlar 2024-2025, compania oferă, la nivel național, peste 120 de locuri tinerilor care doresc să învețe o meserie care nu doar că le oferă un viitor, ci și modelează viitorul mobilității.

În perioada 1-5 iulie are loc prima etapă de înscriere a candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional dual, iar etapa a II-a de admitere are loc în perioada 2-5 august 2024.

„Dezvoltarea școlii profesionale duale reprezintă o direcție importantă pentru Continental deoarece reprezintă dorința noastră de a contribui la crearea unui sistem ce produce specialiști care își valorifică abilitățile dobândite și generează valoare adăugată întregii economii. Prin aceste proiecte de dezvoltare profesională, dorim totodată să pregătim cei mai bine instruiți viitori profesioniști pentru activitățile noastre. Suntem parteneri de încredere ai unităților de învățământ și asigurăm dezvoltarea unui model de educație care aduce numai beneficii pe termen lung. Continental le propune elevilor un spectru larg de specializări la care se pot înscrie și pot beneficia de îndrumarea mentorilor noștri care îi ghidează timp de trei ani până ce devin independenți la locul de muncă. La Carei, la Sibiu și la Timișoara, elevii își vor desfășura activitatea într-o industrie cu o puternică prezență în România” - spune dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Elevii își vor efectua modulele de practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a) în cadrul Continental, atât în centrele de cercetare și dezvoltare și în cele de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Technical Training Centers – laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea viitoarei forțe de muncă (operatori și tehnicieni). 

De asemenea, toți cei care optează pentru școala profesională duală beneficiază de bursă lunară din partea statului, bursă din partea companiei, burse de merit în funcție de rezultate, masă, cazare și/sau transport gratuit.

La finalul celor 3 ani de studii, tinerii au șansa să se angajeze în cadrul companiei pe poziții de operator sau tehnician, iar ulterior chiar să-și continue studiile și să acceseze, după finalizarea facultății, un job de inginer.

Practică pentru viitor la Carei

ContiTech Carei a făcut primii pași în implementarea sistemului dual în septembrie 2012, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”, atunci când a fost semnat un contract cadru pentru școlarizarea a 15 elevi.

An de an, elevii au fost sprijiniți de mentori să deprindă abilitățile de care au nevoie pentru o carieră de succes în domeniul automotive. Tinerii care se află în acest moment în practică la ContiTech Carei învață în atelierul de Sculărie ce înseamnă să fii lăcătuș și acumulează cunoștințele necesare de la specialiști cu o experiență vastă pentru acest profil. Pentru anul școlar 2024-2025 compania dorește încheierea unui parteneriat pentru 12 noi locuri.

Din anul școlar 2023-2024, ContiTech a demarat o nouă colaborare, de data aceasta cu Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”. Șase elevi își desfășoară deja practica în departamentul de Smart Automation & Process Engineering, pentru specializarea de electronist aparate și echipamente.

1022 vizite
Distribuie pe