Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la „Stanca” merg la şcoală în zilele libere
Sergiu Lenghel  - Vineri, 27 Noiembrie 2009

Am trăit s-o vedem şi pe asta! Unii elevi de la Colegiul Naţional "Doamna Stanca" merg la şcoală şi în zilele lor libere. Mini-vacanţa de care se bucură liceenii în aceste zile, datorită concediului forţat în care au intrat profesorii, reprezintă un bun prilej pentru ore şi discuţii libere.

 

La "Doamna Stanca", cei 824 de elevi şi 52 de profesori au primit zile libere în perioada 26-30 noiembrie, urmând ca între 16 şi 18 decembrie să mai primească încă trei zile libere. Iar mai apoi, vine vacanţa de Crăciun.

 

Deşi pare greu de crezut, mai sunt şi elevi care preferă să stea la şcoală decât să-şi piardă vremea pe acasă sau prin barurile din oraş.

Nu mică ne-a fost mirarea când într-una din clasele liceului se ţinea vineri ora de matematică. Clasa a XI-a C era "ochi şi urechi" la profesorul Gabriel Arsu, în timp ce un coleg de-al lor încerca să rezolve o ecuaţie cu multe necunoscute pentru noi.

 

"Eu vin în timpul liber, nu ei. Pentru noi e concediul" - ne spune profesorul de matematică. Nici elevii nu sunt prea deranjaţi că vin să facă mate" în timp ce alţi colegi de liceu sunt în vacanţă, mai ales că profu" nu le poate da note.
 

 

Coborâm un etaj mai jos, şi găsim în biroul directoarei alţi elevi. Trei olimpici la chimie iau consultaţii gratuite de la directoarea Gabriela Lupuţiu, care a predat ani buni chimie mai multor generaţii de elevi. "Îi pregătim pentru concursul Chimexpert, sunt cei mai buni din şcoală" - ne spune directoarea. Roxana Oros, una dintre eleve, afirmă şi ea că îi face plăcere să vină la şcoală în această mini-vacanţă şi că oricum nu prea are ce face acasă.
 

 

De cealaltă parte, elevii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" se pregătesc şi ei de zilele libere ale profesorilor. În 30 noiembrie, respectiv 14-18 decembrie nu vor avea ore. "E bine că s-au ales aceste zile. Aşa vom avea şi marţi liber, că e Ziua Naţională, iar în decembrie mergem cu o săptămână mai repede în vacanţă" - ne spune Rareş Jucan, elev în clasa a IX-a la CN "Mihai Eminescu".

Tags: zile  libere  ore  doamna stanca  
3123 vizite
Distribuie pe