Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mai aproape de Eminescu…
Camelia Dumitru  - Vineri, 15 Ianuarie 2010

Începem fiecare an sub semnul LUI, al EMINESCULUI, încercând să îl aniversăm când “vreme trece, vreme vine” şi-i mulţumim lui Dumnezeu că ni l-a dăruit.

Aniversarea la 15 ianuarie 2010 a 160 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu, a fost marcată la Şcoala cu clasele I-VIII „Lucian Blaga” din Satu Mare prin mai multe manifestări.

 

Acestea au debutat joi, 14 ianuarie, când prichindeii  de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 33 din Satu Mare au participat la Biblioteca Şcolii cu clasele I-VIII „Lucian Blaga” la parteneriatul educaţional cu genericul „Mai aproape de Eminescu”.

 

Au fost prezenţi la manifestare un număr de 80 de copii din grupele mari şi grupele mari pregătitoare, însoţiţi de doamnele educatoare şi de doamna directoare Florica Roman. În debutul întâlnirii, copiii au vizitat şcoala, apoi cele două biblioteci, Biblioteca Şcolară şi filiala Bibliotecii Judeţene.

 

La Biblioteca Şcolară au vizionat colajul media realizat şi prezentat de doamna bibliotecară Dumitru Camelia pentru a cunoaşte biografia geniului literaturii române Mihai Eminescu şi pentru a afla mai multe informaţii despre copilăria poetului naţional.

După vizionare prichindeii din fiecare grupă l-au aniversat pe poetul nepereche prezentând la bibliotecă, cu sufletul la gură, un deosebit program artistic cuprinzând recitări din versurile sale nemuritoare, dar şi interpretarea muzicală a poeziei „Somnoroase păsărele”. Micii artişti au fost răsplătiţi cu aplauze din partea asistenţei care s-a arătat impresionată pentru interpretarea deosebit de sensibilă. Micuţii au fost răsplătiţi şi cu diplome oferite de doamna bibliotecară.

 

Vineri, 15 ianuarie, manifestările dedicate Luceafărului au continuat cu prezentarea în incinta bibliotecii a colajului multimedia „Mai aproape de Eminescu” în prezenţa elevilor din clasele I şi a II-a Step by step. La clasele a III-a şi a IV-a s-a organizat concursul intitulat„Sub semnul lui Eminescu”, în cadrul căruia elevii s-au întrecut în a da răspunsuri cât mai corecte la întrebările privind viaţa şi opera poetului.

 

Pe parcursul întregii săptămâni elevii au putut vizita cele două expoziţii de carte care au cuprins volume din opera poetului Mihai Eminescu”, critică literară, monografii, biografii, volume aniversare.

 

Marea sărbătoare s-a încheiat în sala de festivităţi, unde la ora 12,00 a fost susţinut programul literar-artistic „Dor de Eminescu” pregătit de elevii clasei a VIII-a A şi de corul şcolii.

 

Astfel, la finalul acestei mari sărbători putem conchide că dragostea de Eminescu se învaţă de la grădiniţă, aşa cum dragostea de carte se învaţă din primii ani de viaţă şi că acest sentiment este purtat cu grijă şi plăcere în bagajul sufletului fiecăruia dintre noi.

2055 vizite
Distribuie pe