Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Universitatea Tehnică se mută la Şcoala "George Coşbuc"
Sergiu Lenghel  - Luni, 22 Martie 2010

Filiala sătmăreană a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca se mută din sediul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Prefectul Radu Giurcă şi primarul Iuliu Ilyes au purtat luni discuţii cu delegaţia UTCN, după ce la primele ore ale dimineţii aceasta a vizitat noua locaţie unde îşi va desfăşura activitatea din toamnă centrul de pregătire de la Satu Mare.

 

Este vorba despre Şcoala cu clasele I-VIII „George Coşbuc” (fosta nr. 7) situată pe Bulevardul Lucian Blaga, care a primit zilele trecute de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în mod oficial, decizia de desfiinţare.

Cei aproximativ 300 de elevi de gimnaziu vor fi comasaţi cu cei de la Şcoala generală "Octavian Goga", în locul lor urmând să vină studenţii sătmăreni înscrişi la UTCN.

 

Prefectul Radu Giurcă, respectiv consilierul local Viorel Solschi, ei înşişi profesori ai filialei de la Satu Mare, au făcut lobby la primar pentru acest spaţiu, deşi municipalitatea a hotărât în urmă cu trei ani darea în folosinţă gratuită a unui imobil situat pe strada Mihail Kogălniceanu, în locul sediului Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

 

Reprezentanţii UTCN dau asigurări că sediul nou va fi construit în cele din urmă, deşi "lumea a început să se întrebe dacă se mai încep sau nu lucrările", după spusele lui Solschi. În momentul de faţă se lucrează la proiect, însă unele chichiţe birocratice, cum ar fi avizul pentru monumente istorice dat de Direcţia Judeţeană de Cultură, întârzie.

Cert este că cei de la Cluj nu dispun în prezent de banii necesari pentru investiţia din spatele hotelului Aurora, aşa că se vor muta la capătul oraşului, cel puţin pentru doi-trei ani.

 

Se intenţionează ca din vară să se demareze lucrările în curtea Şcolii "George Coşbuc" pentru o hală mobilă în care să funcţioneze unul sau două amfiteatre, cei de la UTCN având de gând să preia şcoala cu tot cu portar, fochist şi femeie de servici.

 

După ce se va lămuri situaţia juridică a şcolii "George Coşbuc", consilierii locali vor supune aprobării cererea UTCN, pentru ca aceasta să funcţioneze provizoriu în noul sediu pe o perioadă limitată. Odată realizat acest pas, cei de la Cluj vor putea amenaja şi laboratoare pentru studenţi, fiind posibil ca filiala de la Satu Mare să primească acreditarea pentru toate specializările, faţă de cele trei din prezent: Automatizări, Inginerie industrială şi Inginerie economică.

Tags: universitate  tehnica  cluj  
3227 vizite
Distribuie pe