Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În județ s-au împădurit 18 hectare de teren
Ioana Gavrău  - Vineri, 20 Mai 2011
Nu mai puțin de 18 hectare de teren din afara fondului forestier au fost împădurite cu puieți de plop și stejar în această primăvară în județul Satu Mare. 2011 este anul internațional al împăduririlor, cu această ocazie fiind lansată acțiunea „păduri pentru oameni“, care are drept scop sensibilizarea societății civile în acest sens.

Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, alături de directorul Direcției Silvice, Sever Șter, au susținut vineri o conferință de presă care a avut drept scop prezentarea acțiunilor desfășurate cu ocazia anului internațional al pădurilor 2011, respectiv proiectele puse la dispoziția Uniunii Europene în vederea îmbunătățirii calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate.

Conform celor declarate de Sever Șter, în campania de împăduriri din primăvara anului 2011, pentru asigurarea continuității pădurilor, s-a realizat în fondul forestier proprietate publică a statului programul prin împăduriri noi pe o suprafață de 50 ha, regenerări naturale pe 34 ha și completări curente pe 37 ha.

Prin ordin al conducerii Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva București, s-a stabilit ca fiecare ocol silvic să planteze puieți forestieri, un hectar de teren din afara fondului forestier național, tocmai pentru a mări suprafețele ocupate de pădure.

Am reușit să implicăm copiii, tinerii, populația, politicienii și totodată să câștigăm un număr mare de iubitori și apărători ai pădurilor României“, a spus Sever Șter.

Având în vedere că la nivelul județului Satu Mare, prin „Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate“ au obținut finanțare doar 2 proiecte, APM Satu Mare consideră necesarea unei campanii de informare la nivelul autorităților publice locale, a instituțiilor de învățământ și cult, privind accesarea de fonduri prin acest program care va fi accesibil începând cu luna august 2011.

Până în momentul de față, Parohia Reformată Moftinu Mic și Consiliul Local Carei au obținut finanțare nerambursabilă pentru pentru împădurirea unei suprafețe de 50 de ha de teren degradat.
Banii sunt nerambursabili și trebuie să se profite de acest aspect. Programul va deveni funcțional din luna august, însă unitățile administrativ-teritoriale, asociațiile de proprietari de terenuri, unitățile de cult, composesoratele trebuie să se grăbească cu documentația. Este vastă, iar timpul este destul de scurt“, a spus Elisabeta Bekessy, directorul APM Satu Mare.
1716 vizite
Distribuie pe