Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii împotriva delicvenţei juvenile
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 8 Iunie 2011

Jandarmii sătmăreni continuă acţiunile menite să prevină  delicvenţa juvenilă în şcoli. La  solicitarea conducerii Şcolii cu clasele I-VIII din Tăşnad, a directorului Botezan Claudiu  şi a dirigintei clasei a VIII-a B, Andaluzia Mustea, jandarmii sătmăreni au desfăşurat miercuri o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile în Tăşnad.


 

Scopul acestei acţiuni îl reprezintă creşterea gradului de informare asupra riscurilor pe care comportamentul agresiv îl are asupra dezvoltării copiilor şi adolescenţilor  precum şi integrării lor în societate.

 

De asemenea, unul dintre obiectivele acestei acţiuni îl constituie pe de o parte conştientizarea minorilor asupra cauzelor care duc la comportamente deviante, iar pe de altă parte conştientizarea efectelor pe termen mediu şi lung asupra personalităţii lor.

 

Jandarmii s-au întâlnit cu  trei clase de elevi de a  VIII –a, care încheie o etapă, ciclul gimnazial, urmând  să intre într-o etapă superioară, aceea a liceului.


 

Diriginta clasei a VIII-a B,  profesor de limba şi literatura română Andaluzia Mustea, a dorit să se asigure că cei pe care i-a îndrumat timp de 4 ani vor pleca de la şcoală  cu  toate lecţiile învăţate, vor pleca pregătiţi pentru viaţă, inclusiv în acest sens.

 

Astfel, jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte ale fenomenului contravenţional şi infracţional care a luat amploare în ultima perioadă de timp în rândul minorilor, dar şi aspecte legate de răspunderea acestora.


 

Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii pe timpul vacanţei, care se apropie cu paşi repezi.

 

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii i-au provocat pe elevi la discuţii interactive, semnalând posibile cauze şi efecte a fenomenului delicvenţei juvenile, făcând în acest fel şi mai atractivă întâlnirea dintre copii şi prietenii acestora, jandarmii.

2055 vizite
Distribuie pe